Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Budrovčanima sporna naknada za dodjelu grobnog mjesta

  Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Budrovci Dejan Hil oglasio se priopćenjem u kojem upozorava na, kako se navodi, “nezakoniti pokušaj komunalne tvrtke Univerzal d.o.o. da naplati naknadu za dodjelu grobnog mjesta na mjesnom groblju u Budrovcima”.
  “Nezakonitost ovog pokušaja naplate očituje se u pozivanju na Odluku o grobljima, članak 45, iz 1999. godine”, ističe se u priopćenju u kojem se pojašnjava da su mještanima tijekom srpnja ove godine stigle uplatnice za spomenutu naknadu kako bi, prema riječima direktora spomenute tvrtke, mještani postali vlasnici grobnog mjesta.”
  “S obzirom na to da mještani održavaju grobna mjesta desetke godina i uredno plaćaju godišnju grobnu naknadu, pravo je čudo da do sada nisu bili vlasnici grobnog mjesta. Uostalom, kako je moguće da su dobivali račune ako nisu vlasnici?”, pita se u priopćenju predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Budrovci podsjećajući i na neispunjeno obećanje sa zbora mještana direktora Univerzala i pročelnika Odjela za komunalne djelatnosti Grada Đakova da će korigirati sporni iznos naknada.

  Na tvrdnje iz priopćenja predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Budrovci reagirao je direktor Univerzala Mile Kaselj koji je ističe da je ta tvrtka počela s formiranjem grobnog katastra svih groblja kojima upravlja te da se time napokon rješavaju složeni dugogodišnji problemi nesređenih grobnih knjiga i utvrđuju stvarni vlasnici grobnih mjesta.
  “Naknada za dodjelu grobnog mjesta nije prihod Univerzala, već Grada Đakova! Riječ je o strogo namjenskim sredstvima koja se u cijelosti koriste za unaprjeđenje komunalne infrastrukture na groblju u Đakovu i grobljima prigradskim naseljima”, navodi Kaselj u svome priopćenju uz pojašnjenje da je “naknada za dodjelu grobnoga mjesta za stara grobna mjesta na gradonačelnikov prijedlog smanjena za čak 50% od redovne cijene i u prosjeku jednokratno stoji stotinjak kuna po grobnom mjestu”.
  Napominje se također da je ta naknada jednokratna, vrijedi za neograničeno vrijeme i da je postupak višestruko jeftiniji nego da ga naknadno obavlja javni bilježnik te da prihod od spomenute naknade ne pokriva ni desetinu ukupnog ulaganja u komunalnu infrastrukturu na grobljima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog