Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proslavljena 15. obljetnica biskupskog ređenja mons. Hranića

  Večernjim misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici jučer je proslavljena je 15. obljetnica biskupskog ređenja mons. Đure Hranića, đakovačko-osječkog nadbiskupa, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured. U koncelebraciji nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića te tridesetak svećenika, misno slavlje predvodio je nadbiskup Hranić, a na početku slavlja čestitku nadbiskupu uputio je generalni vikar mons. Ivan Ćurić podsjetivši na njegovo biskupsko geslo “Izvezi na pučinu”.
  Prigodnu homiliju izrekao je nadbiskup u miru Marin Srakić, istaknuvši da njegov nasljednik “spada među one koji su još uvijek uvjereni da čovjek ne može živjeti bez Boga i da je društvu potrebna ljubav jer je ona vrjednija od bogatstva“.
  cestitati-nadbiskupu-hranicu “Koliko god je 15. obljetnica prilika da nadbiskup ispita sebe, ispita kako je išao na pučinu, tako je to i prigoda za sve nas da se upitamo koliko smo mi s njim surađivali i bacali mreže – ispit savjesti za nas,“kazao je između ostalog nadbiskup u miru Srakić.
  Pozdravljajući sve okupljene i zahvaljujući za riječi čestitke, mons. Hranić rekao je kako svi u Crkvi, od Pape do zadnjeg malog krštenog djeteta, imaju jednako dostojanstvo sinova i kćeri Božjih te je pozvao na zajedništvo i svećenike i vjernike jer, kako je kazao, “samo zajedno možemo ostvariti poslanje koje Gospodin stavlja pred nas”.

  Foto: NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog