Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljena zbirka priča “Svi smo dobro” Ive Hlavač

  Manifestacija „Đakovo na kraju ljeta“, sinoć je ostvarila svoju prvu književnu večer. U caffe baru „Vigor“ održano je predstavljanje zbirke kratkih priča Ive Hlavač pod nazivom „Svi smo dobro“.
  Autorica Iva Hlavač napomenula je kako je ovo prva promocija ove knjige, iako je knjiga izdana u prosincu 2015. godine, nakon što je rukopis stajao pet godina. Istaknula je kako je danas teško biti pisac i na koje brojne prepreke nailaze pogotovo mlada i još uvijek široj javnosti nepoznata imena hrvatske književne scene. Na sreću, njezin je talent prepoznao pisac Robert Perišić, stoga je on pokrenuo izdavanje zbirke. Teme kratkih priča vežu se uz probleme male sredine, prelazeći od socijalne do ljubavne tematike, spajajući različite generacije ljudi. Naglasak je na temama radnika i privatnih tvrtki, otkaza, zatim žene kao svemoguće majke, radnice, ljubavnice i supruge, mladih nezaposlenih te starih i nezadovoljnih. Autor je u poziciji onoga koji sve zna i vidi, stoga se dobiva šira slika malog lokalnog mjesta u kojemu su svi povezani sa svima.
  Zbirka sadrži tridesetak priča, a ono što ju posebno ističe jest povezanost likova različitih priča i ispreplitanje njihovih sudbina. Naime, sporedan lik jedne priče postaje glavni lik iduće, i obratno, što je zanimljiv koncept koji čitatelja podsjeća na formu romana. No, Iva napominje kako za roman ipak treba puno više strpljenja, ona se najbolje osjeća pišući formu kratke priče.
  Književnu večer vodio je đakovački pjesnik Ivan Kunštić, odabrane priče interpretirala je Katarina Horvat, a u glazbenom dijelu nastupio je glazbenik Goran Nikić.
  Đakovački PPN za listopad najaljuje još jednu književnu večer, predstavljanje knjige „Dnevnik s Kosova“ Lukrecije Lare Vrnoga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog