Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpisana Povelja prijateljstva 122. i 156 brigade

  U sklopu programa obilježavanja 25. obljetnice oslobađanja vojnih objekata i formiranja 122. Birgade Hrvatske vojske danas je u Maloj vijećnici održana svečanost potpisivanja Povelje prijateljstva Udruge veterana 122. brigade i Udruge veterana 156. Brigade HV Makarska -Vrgorac.
  Povelju su potpisali predsjednici udruga veterana 122. i 156. brigade Zvonimir Berc i Ante Mendeš te gradonačlenici Đakova i Makarske Zoran Vinković i Tonči Bilić.
  Tom prigodom istaknuta je dosadašnja dugogodišnja suradnja Đakova i Makarske, a đakovački gradonačelnik izrazio je nadu da će se ova suradnja nastaviti i na gospodarskom planu.
  “I ova Povelja prijateljstva će, prije svega, služiti očuvanju digniteta Domovinskog rata, uspomeni na sve žrtve koje su svoj život položile u temelje moderne hrvatske države, a nadam se da će i ova Povelja prijateljstva između ove dvije brigade utjecati i na onu našu obostranu želju da se spoje ta zelena i plava Hrvatska i na gospodarskoj osnovi”, kazao je gradonačelnik Vinković.
  “Ova suradnja mora biti trajna, mora biti čvršća i treba se preliti i na gospodarsku suradnju s obzirom da Slavonija i Đakovština imaju toliko potencijala da može pomoći nama dolje u turizmu. Vjerujem da će gospodarstvenici s našeg područja, ali isto tako i s ovog područja naći zajednički jezik, upostaviti još tješnju suradnju i na taj način praktički osigurati još bolju poveznicu zeleno-modre brazde”, istaknuo je gradonaečlnik Makarske Tonči Bilić.

  izlozba U sklopu programa obilježavanja 25. obljetnice oslobađanja vojnih objekata u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba ratnih fotografija “Zvonila su zvona katedrale naše 1991.-2016.” Autori fotografija su Marko Perić, Željko Germovšek i Pero Šola, a mogu se vidjeti i fotografije iz albuma branitelja koje su snimljene tijekom Domovinskog rata. Izložba je presjek ratnih zbivanja, a objavljene su i fotografije poginulih branitelja.
  Program obilježavanja 25. obljetnice oslobađanja vojnih objekata i osnivanja 122. brigade završava u 17 sati na korzu koncertom i prigodnom prodajom proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ugostitelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog