Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje popločenje Strossmayerova trga

  Zbog nastavka radova na rekonstrukciji Strossmayerova trga, čija ukupna vrijednost je oko 11 milijuna kuna, od sljedećeg ponedjeljka u potpunosti se zatvara promet u Botićevoj i Gupčevoj ulici, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković ističući da je pri kraju prva faza tih radova. Odgovorio je, kako kaže, i na brojne upite građana u vezi asfaltiranja trg pojasnivši da je to samo podloga za popločenje koje će uslijediti.
  “Ne radi se o asfaltiranju trga nego podloge za popločenje, a popločenje počinje najkasnije u utorak i to u prolazu prema gradskoj tržnici, a istodobno s obnovom trga priprema se i izgradnja parkirališta u Cesarčevoj ulici za koje je ishođena građevinska dozvola, a na tu ulicu će biti i izlaz iz biskupskih kurija s obzriom da više neće biti prometa na Strossmayerovom trgu”, pojasnio je gradonačelnik.
  Uređenjem središnjeg đakovčakog trga stvaraju se i preduvjeti za razvoj sakralnog i kontinentalnog turizma, a intenzivira se i gospodarska aktivnost jer dio poslova obavljaju domaće tvrtke, naglasio je gradonačelnik istaknuvši da su popločnjaci proizvod tvrtke MI blok koja će i obaviti radove popločenja.
  Osim cjelovite obnove instrastrukture Strossmayerova trga, taj će prostor, kako je podsjetio gradonačelnik Vinković, dobiti i nove sadržaje, odnosno dvije fontane; jedna na spoju korza i trga, a druga ispred Sjemeništa, s tim da će jedna biti nadzemna, a druga u razini trga. Osim toga, dobit će se i novi vizualni identitet Strossmayerova spomenika, riješit će se i ulaz u Biskupski dvor, a u tijeku su i dogovori s konzervatorima o obnovi stepeništa katedrale.
  U sklopu projekta obnove stepeništa katedrale predviđeno je i pokretno dizalo za invalide.
  Svi radovi na obnovi Strossmayerova trga trebali bi biti gotovi do Dana Grada sljedeće godine.

  ispred-spomenikasam-na-trgu

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog