Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Obilježeni jubileji Državne ergele lipicanaca

  Ergela Đakovačka Državna ergela lipicanaca u subotu je zanimljivim programom obilježila 510 godina postojanja i 210 godina uzgoja lipicanskih konja.
  U svečanom mimohodu đakovačkim ulicama sudjelovalo je sedamdeset konja, veliki broj konjogojskih udruga s područja Đakovštine, Slavonije i Baranje, predstavnici ergela iz Slovenije, Mađarske i Slovačke, zatim sudionici konjičkih natjecanja, ali i predstavnici Lipicanske barkone raskoši.
  ergela 510 konji Proslavi jubileja đakovačke Ergele bili su nazočni i ministar poljoprivrede Davor Romić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Irena Petrijevčanin Vuksanović koja je istaknula da je Ergela, odnosno lipicanci, uz katedralu, jedan od simbola Đakova koji treba čuvati i njegovati.
  Konji ergela I za gradonačelnika Zorana Vinkovića lipicanci su zaštitni znak Đakova, a izrazio je i nadu da “više nikome nikada neće pasti napamet mijenjati sjedište Ergele”.
  Uzvanike i posjetitelje pozdravio je i ravnatelj Ergele Nidal Korbi izrazivši zadovoljstvo reakcijama publike na pripremljeni program.

  Foto: M.M.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog