Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • FŽ SDP: “U Hrvatskoj sve izraženije strukturalno nasilje”

  Uz 22. rujna, Nacionalni dan borbe protiv nasilja prema ženama, priopćenjem se oglasio Forum žena đakovačkog SDP-a, a u priopćenju se podsjeća kako je u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj sve izraženije strukturalno nasilje, koje zadire u ljudska, a posebno u ženska ljudska prava.
  “Od propitivanja prava na izbor i slobodno odlučivanje o vlastitu tijelu, od ograničavanja reproduktivnih prava do gaženja neprofitnih medija i zaustavljanja cjelovite kurikularne reforme, vrijeme je da kažemo – DOSTA!”, navodi se u priopćenju u kojem se ističe da država mora jamčiti puno ostvarivanje svih ljudskih prava, a ne predvoditi njihovo urušavanje i podjarmljivanje života žena.
  “Društvu nikada kao sada nisu bile potrebne socijaldemokratske vrijednosti poput solidarnosti, poštivanja ljudskih prava, sloboda i dostojanstva, kao i tolerancije i ravnopravnosti”, poručuju iz Foruma žena đakovačkog SDP-a uz poziv na jačanje i zaštitu prava žena koja počivaju na ravnopravnosti i odsustvu bilo kakvog oblika nasilja, obiteljskog ili strukturalnog.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog