Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Đakovačko kino dobiva nova sjedala

    Gledalište đakovačkog kina uskoro će biti obnovljeno, odnosno bit će zamijenjena sjedala, doznajemo od Danice Lešić, vršiteljice dužnosti ravnatelja Centra za kulturu.
    “Centar za kulturu prijavio se na natječaj Ministarstva kulture u kategoriji investicijske potpore, prošli smo na natječaju i odobreno nam je 400.000 kuna, a sredstva će biti iskorištena za rekonstrukciju partera, odnosno za zamjenu postojećih sjedećih mjesta, zamjenu gumene podne obloge i rasvjetnih tijela u podu. Osim toga, kroz sredinu partera ostavit će se koridor širine 140 cm”, pojašanjava vršiteljica dužnosti ravnatelja Centra.
    plan-gledalista Radovi bi trebali početi sljedećeg tjedna, izvođač je tvrtka Tehnocolor, a krajnji rok za završetak je kraj studenoga.
    Nova sjedala u kinu bit će udobnija i kvalitetnija, ističe ravnateljica navodeći da širina sjedala ostaje ista, odnosno 54 cm, ali visina stolice će biti 96 cm, a dubina 75 cm.
    Vrijednost radova je 623 tisuće kuna, s tim da će Grad osigurati preostalih 223 tisuće.
    Tijekom obnove gledališta partera neće biti priredbi u kinu osim kino predstava koje će se pratiti s balkona čija obnova je također predviđena, ali u drugoj fazi, odnosno ukoliko se na isti način osiguraju sredstva.
    danica-lesic No, kod balkona je situacija složenija jer će se raditi kompletna rekonstrukcija jer balkon, prema riječima vršiteljice dužnosti ravnatelja Centra za kulturu, više ne zadovoljava standardima, posebno što se tiče razmaka između redova koji je sada 80, a treba biti 90 cm. To znači da će se smanjiti broj redova, a kao i u parteru predviđen je koridor kroz sredinu gledališta.
    “Neki redovi se na balkonu moraju izbaciti pa će umjesto 12 biti 9 redova, a prije toga potrebno je nivelirati pod i izgraditi nove redove, odnosno stepenice”, dodaje vršiteljica dužnosti ravnatelja Centra za kulturu navodeći da će se zbog svih tih radova smanjiti ukupni broj sjedećih mjesta u kinu. Dosad ih je ukupno bilo 558, od kojih je 270 u parteru, a nakon obnove partera bit će 237 sjedala, dok će novi broj sjedala na balkonu biti poznat nakon obnove.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog