Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U javnim radovima zaposleno 111 dugotrajno nezaposlenih

  “Programom javnih radova privremeni tromjesečni posao u Đakovu početkom kolovoza pronašlo je 111 osoba, a riječ je o dugotrajno nezaposlenima iz evidencije Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje koji ispunjavaju zadane uvjete, a za koje je suglasnost za ovakav oblik zapošljavanja Grad zatražio još proljetos. Angažirani su uglavnom na komunalnim poslovima uređenja grada i komunalne infrastrukture”, navodi se u priopćenju u kojem predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo ističe da je Grad zatražio odobrenje za još tri mjeseca.
  U priopćenju se podsjeća i na druge mjere kojima se stimulira novo zapošljavanje kao što su bespovratne potpore do iznosa od 10.000 kuna poslodavcima koji sklope ugovor o radu s osobama koje su na Zavodu za zapošljavanje najmanje godinu dana, zatim subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite, a navodi se također da je Đakovo već godinama grad s jednim od najnižih iznosa komunalnih doprinosa i komunalne naknade i da ima najnižu stopu poreza na tvrtku.
  Dio tog “proaktivnog ekonomskog paketa” je i odluka Gradskog vijeća prema kojoj je prepolovljen komunalni doprinos za izgradnju novih gospodarskih objekata, navodi se u priopćenju.
  ” Zahvaljujući svim tim proaktivnim mjerama lokalne samouprave, broj nezaposlenih u gradu pada ispod 1.800, što Đakovo opet potvrđuje kao grad s najmanjom nezaposlenošću u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji”, zaključuje Soldo u priopćenju.

  Foto: Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog