Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šola: “U Đakovštini oko 5.000 žrtava totalitarnih režima”

  Danas se obilježava Europski dan žrtava totalitarnih režima, tim povodom predstavnici Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka krilo Đakovo i ogranka Hrvatskog društva političkih zatvorenika položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika žrtvama komunizma “Glava koja tone”.
  Tim povodom Pero Šola istaknuo je da je na području Đakovštine tijekom Drugog svjetskog rata od totalitarnih režima fašizma, nacizma i komunizma ukupno stradalo oko 5.000 ljudi, odnosno deset posto stanovništva.
  “Od toga broja, oko 1.800 je žrtava fašizma, a oko 3.000 je žrtava komunizma”, rekao je Šola naglasivši da istraživanja žrtava totalitarističkih režima nisu gotova.
  “Važno je naglasiti da nijedna od te tri ideologije koje su počinile zločine na ovim prostorima nisu hrvatske. Nažalost, jedan dio ljudi je prihvatio te ideologije i radili su te zločine, a konačni rezultati su stravični”, istaknuo je Šola.
  Državna vlast trebala bi više voditi računa o žrtvama totalitarnih režima, kaže Ivo Tubanović, i sam, kako kaže, žrtva komunističkog režima.
  “Državna vlast bi trebala povesti više računa i poštovanja prema žrtvama i II. Svjetskog rata, ali i žrtvama Domovinskog rata jer pogledajmo što agresor radi…. Branitelji se žale da optužnice stoje po ladicama….”, upozorava Tubanović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog