Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Skup podrške dojenju

  Patronažne sestre Doma zdravlja Đakovo, povodom 26. Međunarodnog tjedna dojenja koji se obilježava od 1. do 7. kolovoza, organizirale su u dvorištu Doma Hrvatske vojske druženje za sve trudnice, dojilje, majke i očeve….
  Moto ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna dojenja je “Dojenje – ključ održivog razvoja” , a cilj je popularizacija dojenja.
  “Tijekom trudnoće i u bolnici, odnosno rodilištu dosta su forsirali dojenje, a pri tome je dragocjena pomoć sestara jer je potreba i određena vještina”, prenosi svoja iskustva Livija Uzun.
  Posebno je važno kod trudnica podizati svijest o dojenju, ističe Štefica Mikšić, glavna sestra Doma zdravlja, navodeći da ništa ne može zamijeniti majčino mlijeko.
  “Zapravo je šteta da majke ne doje pa mi našim akcijama nastojimo to promijeniti. Dojenje ima prednosti i za dijete, ali i za majku, što je jako bitno. Stvara se jedna sigurna privrženost između majke i djeteta, a majke nakon poroda budu sigurnije i stabilnije jer dokazano je u istraživanjima da postporođajna depresija je češća kod majki koje ne doje, a prednostima za dijete da i ne govorimo…”, pojašnjava glavna sestra đakovačkog Doma zdravlja.
  Važnosti dojenja svjesni su i očevi, a jedan od njih koji je dao podršku današnjem skupu bio je Petatr Vidić.
  “Tata na skupu podrške dojenju naravno daje podršku dojenju jer mojih svih troje djece je dojilo. Dojenje je najbolje i za mame i za djecu…”, zaključuje Vidić.
  U Osječko-baranjskoj županiji osnovano je i tijelo kojemu je cilj popularizacija dojenja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog