Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ove godine manifestaciju “Slovaci do Drlaku” posjetili visoki uzvanici

  U Josipovcu Punitovačkom u organizaciji josipovačke Matice slovačke i SKUD-a „Braća Banas“ održana je 26. i 27. kolovoza na nogometnom igralištu dvodnevna IX. folklorno gastronomska manifestacija „Slovaci do Drlaku“ u programu sa više od 400 sudionika, a koju je u dvije večeri pratilo više od 1500 posjetitelja.
  Prvog dana večeri nastupile su folklorne skupine FS „Senior klub Vraštec“ iz Slovačke, Matice slovačke iz Jurjevca Punitovačkog, KUD „Drenjanac iz Drenja i domaćina SKUD-a „Braća Banas“ iz Josipovca Punitovačkog. U drugoj, glavnoj večeri manifestacije bogat folklorni program izveli su KUD- ovi „Vesela Šokadija“, Lapovci, „Slavonija“, Staro Topolje, „Podgoračani“, Podgorač, „Franjo Strapač“ Markovac Našički, „Veseli Šokci, Punitovci, Hruševec Kupljanski, „ Senior klub Vraštec“ iz Slovačke i KUD domaćina.
  Nakon pozdravne riječi domaćina, Rozalije Kukučke, predsjednice josipovačke Matice slovačke goste su pozdravili Irena Petrijevčanin Vuksanović, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Željko Kraljičak, dožupan OBŽ, Pavao Kvasnovski, donačelnik Općine Punitovci, Mirko Vavra, predsjednik Saveza Slovaka u RH i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu, a koji je i otvorio manifestaciju. Nazočili su i Stjepan Ćuraj, županijski vijećnik, Branka Baksa, članica Savjeta za nacionalne manjine u RH, Zlatko Dudjak, dopredsjednika Vijeća slovačke manjine OBŽ, Marija Burek, direktorica TZ Đakova, centra, predstavnici prijateljske Općine Nova Bystrica iz Slovačke, kao i predstavnici društvenih struktura punitovačke Općine.
  U zabavnom programu goste su uveseljavali TS „Kolege“ i TS „Brace“, a upriličili su ga i Tomislav Vuković, Predsjednik Saveza KUD- ova Đakova, Sandra Kralj, ravnateljica Slovačkog kulturnog centra u Našicama, Tatjana Bucha, kustosica mbola sa petnaestak likovnih radova sa likovne kolonije josipovačke likovne grupe „Kontrast“ i đakovačke likovne udruge „Suncokret“.
  Za bogatu gastronomsku ponudu slovačkih i šokačkih specijaliteta pobrinule su se članice josipovačke i jurjevačke Matice slovačke, punitovačke udruge žena „Punitovčanke, OPG Goran Jančo i OPG Danijel Pastva.
  Pokrovitelji manifestacije su bili Savjet za nacionalne manjine RH i Ministarstvo gospodarstva RH, a supokrovitelji Grad Đakovo, Općina Punitovci, OBŽ, Mjesni odbor Josipovac, a manifestaciju su pomogli i brojni sponzori.

  Slovaci do drlaku Irena

  slovaci do drlaku ples

  slovaci do drlaku publika

  slovaci do drlaku svi

  slovaci do drlaku 2016 1

  slovaci do drlaku 2016

  slovaci do drlaku 2016 svecenik

  slovaci do drlaku 2016 4

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog