Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Đakovo – tamburaški Nashville”

  Program tamburaške manifestacije “Đakovo, srce Slavonije, koja će se četvrtu godinu za redom održati sljedećeg vikenda, odnosno u subotu i nedjelju na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku, predstavljen je na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici. Organizatori su Grad Đakovo, Turistička zajednica, Panonica i Radio Đakovo.
  “Ta manifestacije je očigledno pustila korijene u gradu i pokazuje da ono što je Nashville za country glazbu da je Đakovo za tamburašku glazbu i da Đakovo i dalje čuva tradiciju Đakovštine, Slavonije i Hrvatske”, pojasnio je gradonačelnik Zoran Vinković istknuvši također da se i tom manifestacijom obogaćuje turistička ponuda, te time pridonosi i razvoju gospodarstva.
  Manifestacija počinje u subotu danima piva, a generalni sponzor je Osječka pivovara koja, kako je rekao direktor Antonio Drobina, nastavlju dobru suradnju s Gradom Đakovom.
  Manifestacija “Đakovo, srce Slavonije” iz godine u godinu privlači sve veći broj dobrih tamburaša i posjetitelja, ne samo iz Đakovštine, a ove godine, kako je najavio Jozo Adrić, nastupit će: Slavonski dukati, Prijatelji, Slavonska duša, Kadenca, Bećarine, Slavonia band, Sanja Hajduković, Lucky band, Dike, Dyaco, Slavonske lole, Inat slavonski, Strossmayer, Slavonski vez, Matea Matković i Đakovčanke.
  I manifestacija “Đakovo, srce Slavonije” poveznica je tamburaške glazbe i turizma, rekla je Marija Burek, direktorica Turističke zajednice podsjetivši da je, prema istraživanju Adama Pavića, prvi tamburaški sastav osnovan upravo u Đakovu. Najavila je da će, osim glazbenog programa i piva, posjetiteljima u parku biti ponuđeni i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i udruga, a i nedjeljni program počinje u 19 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog