Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Restauratori u crkvi sv. Jakoba

  Danas, na blagdan svetog Jakoba, u Gorjanima se obilježava crkveni god. Budući da već dvije godine traju radovi na obnovi župne crkve, svete mise služe se u mjesnom domu, pa tako i danas, kaže načelnik Ivan Lović. U crkvi su trenutno restauratori koji će oslikavati crkvu, a koji trenutno skidaju slojeve starih oslika i žbuke, kako bi krenuli u ponovno žbukanje, gletanje i oslikavanje.
  Na zidovima su tri različite oslike iz različitih vremenskih razdoblja, pa kako bi crkva sačuvala svoju povijest, jedan dio neoštećene žbuke ostat će na zidovima, dodaje načelnik. Prije žbukanja postavit će se i instalacije grijanja, tako da bi, kako se očekuje, crkva ponovno mogla primiti vjernike krajem godine, iako do tada neće biti u potpunosti gotova.
  Osim crkve, radovi su i na poznatoj kapeli Sveta tri kralja, te kako navodi načelnik Lović, u Gorjanima je u tijeku i plinofikacija, nastavit će se temeljita obnova općinske zgrade, a još ovoga mjeseca bit će postavljena i dva dječja igrališta. Najavljuje i gradnju kapelice na groblju u Tomašancima, te nastavak radova na uređenju tamošnjeg društvenog doma.

  Foto: Glas Slavonije

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog