Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održan 4. Memorijalni maraton od Đakova do Koritne

  U spomen  na poginule branitelje  grada Đakova , Đakovštine  i općine Semeljci  već četvrtu godinu za redom braća Zoran i Mirko Ervačić iz Koritne, inače jedan od najpoznatijih hrvatskih maratonaca okupljaju maratonce diljem Slavonije kako bi trčeći dionicu  od Đakova do Koritne u dužini od 18 km   odali počast  svim poginulim hrvatskim braniteljima Đakovštine kao i svom poginulom bratu, hrvatskom branitelju  Željku Ervačiću.
  Ovogodišnji 4. Memorijalni maraton održan je uz podršku gradonačelnika Zorana Vinkovića i grada Đakova, a uz braću Ervačić suorganizatori su bili i Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine ˝te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Đakovo čiji je predsjednik Igor Švraka, na startu ispred đakovačke katedrale  maratonce ispratio pozdravnim riječima te su zajedno položili vijenac i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u Đakovu.
  Na svom putu, maratonci su zastali i u Viškovcima i Semeljcima, gdje su također zapalili svijeće i odali počast poginulim braniteljima. Završetak maratona bio je tradicionalno na groblju u Koritni, gdje je, uz molitvu i paljenje svijeća na grobovima Željka Ervačića i Drage Crnogorca, odana počast i dvojici poginulih Korićana u Domovinskom ratu.
  Na memorijalnom maratonu sudjelovali su članovi Maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka, Damir i Danijela Černić,Marina Koprivnjak te Zlatko i Renato Romanović, članovi Udruge maratonaca Virovitčko-podravske županije˝Glasnici istine˝iz Slatine, Pavo Tutenov, Željko Nikolić, Goran Draksler, Ivan Medved  i Mario Kovač, te Mirko Ervačić iz Koritne.

  Tekst i foto:đakovo-koritna 4 (Viškovci)

  ˝Glasnici istine˝(Pavo Tutenov,predsjednik udruge)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog