Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Energetska obnova zgrade u Splitskoj ulici

  U tijeku su radovi na energetskoj obnovi višestambene zgrade u Splitskoj 20 vrijedni preko milijun kuna, doznajemo u najnovijem Univerzalovom priopćenju. Upravitelj zgrade Univerzal, koji brine o ukupno 60 objekata kolektivnog stanovanja u gradu, osigurao je posredstvom Fonda za energetsku učinkovitost pola milijuna bespovratnih kuna za građevinske zahvate i materijal. Zahvaljujući tim sredstvima zgrada se već “ponovila” u PVC stolariju, a sada dobiva i fasadu s najboljim energetskim svojstvima.

  – Ovo je već treća stambena zgrada koja je u projektu energetske obnove došla do finalne faze, što će njezinim stanarima donijeti dugoročne uštede na računima za grijanje i klimatizaciju. Izvođači radova su lokalni građevinci i obrtnici izabrani javnim natječajem, a majstorskim je radovima prethodila izrada projektne dokumentacije koju je u stopostotnome iznosu isfinancirao Fond, pojašnjava predsjednik Gradskog vijeća i inicijator energetske obnove Goran Soldo.

  Poput zgrada broj 3 i 13 s Vijenca kardinala Alojzija Stepinca, i Splitska 20 primjer je pametnog ulaganja koje, osim zamjetnog povećanja energetske učinkovitosti i boljeg stambenog standarda za stanare njezinih 26 stanova, kaže Soldo, donosi estetsku preobrazbu cijelog objekta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog