Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dječje ljeto: “Nije ih smela ni današnja kiša niti jučerašnje vrućine”

  Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa i župa Svih Svetih uz pomoć mladih animatora i ove godine na ljetnoj pozornici i u dvorištu centra Amadea organiziraju Dječje ljeto. Drugo Dječje ljeto otvoreno je još u nedjelju, a cijeli tjedan djeca su sudjelovala u različitim radionicama.
  Župnik župe Svih Svetih Tomislav Ćorluka podsjetio je na cilj ovog projekta:
  “Htjeli smo djecu koja su slobodna preko ljeta dva mjeseca, možda i malo više, izvući iz kuće da malo budu zajedno, da se malo igraju, nešto nauče, da se odvoje malo i od računala i od televizora. A evo i da malo budemo zajedno ovdje, da se upoznamo i da malo i u vjeri porastemo.”

  “Možemo reći da je odaziv izvan očekivanja. Nismo mislili da će se sada iza Vezova toliko djece odazvati. Evo puno više, okupilo se skoro dvostruko više djece nego lani i to zahvaljujući tome što imamo već uigranu ekipu naših animatora koji su jako sposobni sa svojim znanjima, koja su stekli na različitim susretima za mlade – npr. Mladi za mlade, koja prenose na našu djecu. Uostalom, vidimo i po djeci da su jako zadovoljna što dolaze. Danas je i ova kiša bila, ni to ih nije smelo ili kad su jučer bile jako velike vrućine, isto tako su došli. Radosni smo da možemo pomoći našoj djeci i našim obiteljima na ovakav način. A i lijepo je da se nešto lijepo događa u našem Đakovu” – rekla je časna sestra Meri Gotovac, koja je iznijela kako se svakog dana u centru Amadea okupi i stotinjak djece.

  “Još prije mjesec dana sestra Meri mi je rekla da će biti u 7. mjesecu Dječje ljeto i pitala je jel bi htjela ja sudjelovati. Rekla sam da, ukoliko budem mogla, može. Međutim, nisam tada baš bila potpuno u tome, mislila sam, dobro, pomoći ću joj malo, ali to je to…nisam znala kako je to. Stvarno mi je drago da sam došla, jer je jako lijepo i, po meni, jako je lijepo raditi s djecom – stvarno mi uljepšaju dan. Kad dođem kući budem, onak, cijela sretna i baš su mi uljepšali ovaj tjedan i žao mi je što je samo jedan tjedan. Vidimo kako oni razmišljaju, puno su maštovitiji od nas. Vidim li svoj napredak? Da, vidim se kao bolju osobu…svaki dan se osjećam malo ispunjenija. Došla sam tu svirati i pjevati, ali evo sad pomažem i u svemu ostalom” – istaknula je jedna od volonterki Vlatka Kladarić.

  Osim Vlatke, zašto je došla volontirati za naš radio otkrila je i Nada Fabijančić:
  “Došla sam volontirati u Amadeu većinom zbog djece, a i volim pomagati drugim ljudima. A ovdje sam i zato što mi je dosta dosadno kod kuće pa se ovdje i zabavim s prijateljima – tu nas je više. Upoznala sam ovdje puno ljudi, svi su super.”

  S obzirom na to da je Dječje ljeto organizirano za djecu, zabilježili smo i reakcije djece:

  13664797_1180965448622351_1384049130_n

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog