Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici oživjeli legendu o “Rimskom drumu”

  Rimaljni i Iliri 1 Učenici Osnovne škole “Ivana Brlić Mažuranić”, pod vodstvom nastavnice povijesti Zrinke Racić i nastavnika hrvatskog jezika i književnosti Josipa Jakobovića realizirali su projekt pod nazivom “Rimski put”. Rezultat projekta je igrani film u trajanju od 12 minuta koji je prikazan u holu škole, a glavni scenaristi, glumci, kostimografi, režiseri i snimatelji su učenici.
  rimlajni i iLiri 3 Projekt je nastao iz potrebe i želje učenika za istraživanjem i novim načinom usvajanja gradiva, a rodio se iz lokalne legende o „Rimskom drumu“ kako mještani Strizivojne nazivaju put koji ide u pravcu Marsonije, odnosno Slavonskog Broda. Učenici su pokušali saznati je li uistinu taj put bio dio rimske ceste pa su tu ideju iskoristili za snimanje filma. Svoja saznanja o životu Rimljana i Ilira koristili su za izradu scenarija i kostimografije.
  mladi filmasi iz STrizivojne Veliku pomoć učenicima pružili su i roditelji, bake i djedovi i Konjički klub „Život i nada“ koji je ustupio konje i kočiju za potrebe snimanja filma.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog