Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Trnavi uručena priznanja najboljim vinarima

  Sinoć je u Trnavi održan središnji dio 29. Bonavite – turističko gospodarske manifestacije vinogradara i vinara Slavonije i Baranje. U sklopu sinoćnjeg program uručena su priznanja najboljim vinarima, a ove godine ocijenjena su 153 uzorka vina iz svih 5 slavonskih županija, odnosno vina privatnih vinara i vinarskih kuća.
  Još početkom tjedna komisija sastavljena od 15 članova na čijem je čelu Blaženka Mandarić, a tajnik Miroslav Bošnjak, odlučila je da je šampion Bonavite 2016. – Traminac izborna berba 2007. Misna vina d.o.o. Trnava, šampion predikatnih vina – Traminac izborna berba 2007. također Misnih vina, šampion graševine je Graševina 2015. – Perak d.o.o. Kutjevo, šampion suhih mirnih vina – Graševina 2015. – Perak d.o.o. Kutjevo, a šampion crnih vina – Merlot 2012. – Belje d.d. – Kneževi Vinogradi.
  Načelnica Općine Trnava Irena Mikić Brezina istaknula je da je Bonavita jedna od najstarijih manifestacija na ovom području te da se i ove godine održava u sklopu Đakovačkih vezova, koji su, kako je istaknula, ponos ne samo Grada Đakova, već čitave Slavonije i Hrvatske. Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je kako se Vezovi i Bonavita međusobno obogaćuju te je najavio i buduću suradnju ove dvije manifestacije. „Meni je žao što na ovoj manifestaciji, manifestaciji koja odaje počast ljudima koji žive od svog rada, muke i znoja nema predstavnika Ministarstva poljoprivrede. To neopravdava ni situacija koja se događa s Vladom RH, jer Ministarstvo može raditi i bez Vlade“ – naglasio je Vinković dodavši da je siguran da će on biti đakovački gradonačelnik i sljedeće godine, nakon lokalnih izbora 2017. godine.
  U zabavnom programu sudjelovali su klapa Certissa, KUD “Ivan Tišov” iz Viškovaca, “Klasje” iz Privlake, “Srce šokačko” iz Starog Topolja, đakovačke mažoretkinje i Tamburaški sastav “Brace”. Posebno zanimljivo bilo je natjecanje nategača u kojem je sudjelovalo 15 mladića i tri djevojke.

  Više fotografija pogledajte na Facebook stranici Radio Đakova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog