Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osniva se Glumački studio za odrasle

  U sklopu Dramske skupine KUD-a Sklad pokrenuta je inicijativa za osnivanje Glumačkog studija za odrasle čime bi se nastavila tradicija kazališnog amaterizma u Đakovu koja seže još od 1866. godine, ističe Andrijana Jurić, voditeljica Dramske skupine. Poziv je upućen svim zainteresiranim koji se vide u glumačkim vodama, ali i u drugim aktivnostima oko pripreme predstave poput režije, rasvjete, kostima, scenografije, … a posebno nedostaje muških glumaca, pojašnjava voditeljica. Već su počele pripreme, a odabran je i tekst pod nazivom “Zrno sreće”.
  Dio te inicijative je i Mateja Sopta koja se, kako kaže, iz radoznalosti priključila, a uključena je i u rad s djecom.
  Upravo na tradiciji dječje dramske skupine, koja je aktivna već nekoliko godina, želi se ponovo aktivirati gradsko amatersko kazalište, a plan je pred publiku izići u listopadu.
  “Dramska sekcija KUD-a Sklad ostvarila je županijski projekt za koji je dobila određena sredstva za Dramski amaterski festival u listopadu, a pozvani bi bili gosti, odnosno amaterska kazališta iz Bjelovara, Daruvara, Sinja, Belog Manastira”, ističe voditeljica Andrijana Jurić.
  Plan je da taj festival postane tradicija i da se, kako ističu inicijatorice, još više obogati kulturni, odnosno umjetnički život u gradu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog