Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I u Đakovu sve više napuštenih pasa

  „Udruga za zaštitu životinja“ grada Đakova, koja djeluje od listopada prošle godine, a koja okuplja dvadesetak članova, odnosno volontera, već duže vrijeme upozorava na problem sve većeg broja napuštenih životinja u gradu.
  Prema riječima volonterke Tomislave, trenutačno na udomljenje čeka 14 pasa od kojih je većina smještena po privatnim kućama ljubitelja životinja, a drugi dio je smješten na privatnom imanju u blizini Budrovaca. Volonteri redovito obilaze i hrane te pse, te ih šetaju i po potrebi vode na liječenje.
  Iz Udruge upozoravaju da nemaju adekvatne uvjete, odnosno vlastiti prostor pa su u tijeku intenzivni pregovori s predstavnicima Grada o iznalaženju prikladnog rješenja za humani odnos prema napuštenim životinjama. Isto tako, treba riješiti i pitanje financiranja jer udruga nema vlastitih sredstava već ovisi o donacijama.
  Udruga je već dosad ostvarila dobru suradnju s dvije veterinarske ambulante u Đakovu u kojima se psi po potrebi liječe, cijepe, čipiraju i steriliziraju.
  zivotinje skloniste gostovanje HTV S obzirom na sve veći broj napuštenih životinja, potrebno je i više volontera koji se mogu javiti preko facebook stranice udruge ili na kontakt telefon 097 66 51 717.
  O problemima u radu Udruge za zaštitu životinja grada Đakova četvero članova: dopredsjednica Ivana Balekić te troje volontera Dubravka Čeliković, Marin Vitman i Antun Kramarić govorili su i za HRT-ovu emisiju “Kućni ljubimci”, a prilog će biti emitiran sutra, u subotu u 9,30 na Prvom programu HTV-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog