Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Yu Grupa, Parni Valjak, Neno Belan i Opća opasnost 19. svibnja u Tvornici

  Sinoć je u music shopu Nova ploča u Bogovićevoj ulici u Zagrebu održana press konferencija na kojoj je najavljen veliki koncert “The Ultimate Collection Live!” na kojem će u četvrtak, 19. svibnja nastupiti Yu Grupa, Parni Valjak, Neno Belan & Fiumens te Opća Opasnost. Koncert “The Ultimate Collection Live!” zaokružuje ediciju “The Ultimate Collection” koja je objedinila najvažnije regionalne pop rock grupe.

  “Želja nam je bila stvoriti posebnu ediciju u kojoj će zauvijek biti sačuvane snimke najvećih pop i rock grupa. Nakon gotovo deset godina od objave prve takve kompilacije mogu reći da smo stvorili respektabilnu ediciju koja danas ukupno broji preko 100.000 prodanih primjeraka, a mnoge od njih su dostigle platinaste, zlatne i srebrne naklade. Cijelu ediciju zaokružila je dvostruka kompilacija ‘Greatest Hits’ na kojoj se, po odabiru urednika Croatia Recordsa, nalaze ukupno 34 pjesme svih izvođača i grupa koje je ‘The Ultimate Collection’ obuhvatila svih ovih godina. Trudili smo se budućim naraštajima ostaviti, ne samo zvučni zapis, već i pisanu riječ pa smo u knjižici koja prati ovo izdanje napisali biografije svih grupa. Veliki događaj na kojem ćemo proslaviti uspješnost ove edicije je 19.5., kada ćemo dodijeliti priznanja te koncert u Tvornici na koji sve pozivam”, rekao je direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac.

  O koncertu u Tvornici, frontman Opće Opasnosti, Pero Galić je rekao: “Mogu samo reći da mi je čast nastupiti na ovom koncertu pored takvih izvođača kao što su Yu grupa, Parni valjak i Neno Belan, a posebno mi je drago da ćemo dijeliti pozornicu s Željkom Bebekom kojeg izuzetno cijenim i volim od djetinjstva.”

  Poseban gost glazbenog spektakla u Tvornici bit će Željko Bebek koji će upotpuniti ionako impresivnu listu izvođača koji nastupaju. Svojim hitovima iz solističke karijere i onima koje je pjevao u grupi Bijelo Dugme stvorio je mnogobrojnu publiku, a otkrivanje njegovog imena kao izvođača na koncertu “The Ultimate Collection Live” još je više pobudilo interes za koncert.

  plakat

  Karte za koncert po cijeni od 60 i 80 kuna kupite u trgovinama Croatia Recordsa te sustavu Entrio na: https://www.entrio.hr/event/the-ultimate-collection-live-parni-valjak-yu-grupa-neno-belan-fiumensopca-opasnost-3214

  Edicija “The Ultimate Collection” pokrenuta je od strane direktora Croatia Recordsa Želimira Babogredca u studenom 2007. godine, kada je istovremeno objavljeno 6 dvostrukih kolekcija. Najveća pop i rock edicija ovih prostora sadrži dvostruke kolekcije najznačajnijih pop i rock imena kao što su Bijelo Dugme, Parni Valjak, Crvena Jabuka, Indexi, Plavi Orkestar, Dino Dvornik, Haustor, Divlje jagode, Goran Bare, Grupa 220, Korni grupa, Leb i sol, Električni orgazam i mnogi drugi. Ovaj diskografski podvig prepoznala je i zavoljela podjednako publika, kritika i struka te je s preko 1200 pjesama i 100.000 prodanih primjeraka početkom 2016. godine konačno dobila i svoj rezime u obliku ovog deluxe izdanja.

  Dvostruki CD “Greatest Hits” donosi bogato opremljenu knjigu na 136 stranica koja obiluje stručnim biografijama i kompletnim diskografskim podacima o 34 izvođača i sadrži download kod za preuzimanje čitave kompilacije u digitalnom formatu. “The Ultimate Collection – Greatest Hits” jedinstvena je zbirka sabranih djela domaće pop i rock prošlosti s uvidom u bogatstvo fonoteke Jugotona i Croatia Recordsa te predstavlja značajan potez u namjeri očuvanja hrvatske i regionalne glazbene baštine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog