Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Đakovu uskoro počinje proizvodnja skija i skateboarda

  Ostvare li se najave dvojice đakovačkih poduzetnika, u Đakovštini bi se u idućih godinu dana u drvnom sektoru moglo otvoriti oko 300 novih radnih mjesta.
  Najavio je to, gostujući u današnjoj emisiji “Izravno”, Marko Spajić ističući da su razvojni potencijali dnevnog sektora veliki, ali i, nažalost, nedovoljno iskorišteni.
  “Ovih dana započela je realizacija oko 200 milijuna kuna vrijednih investicija u Đakovštini, što nije malo. Nije moje pravo da govorim u ime kolege, međutim, u pogonima bivšeg Gelija počela je investicija izgradnje energane, odnosno elektrane koja košta oko 120 milijuna kuna , a isto tako, u istim tim pogodnima, jedan austrijski proizvođač završava dogovore za instaliranje tvornice parketa. Samo u tom dijelu bit će uposleno oko 200 ljudi”, tvrdi Spajić.
  I sam Spajić u vlastitim će pogonima uskoro zaposliti veći broj radnika i to u pogonima bivše Posavine.
  “Moja firma je instalirala strojeve, a ovih dana radimo priključke struje i ventilacije i za oko mjesec do dva trebali bi uposliti sto ljudi u tom pogonu, a ambicija nam je na kraju da radimo u tri smjene”, pojašnjava Spajić najavljujući da će u tom pogonu proizvoditi skije i skateboardove.
  Već sljedeće godine, realiziraju se predviđeni planovi, moguće je otvoriti još dvjestotinjak radnih mjesta, uvjeren je Spajić.
  Najvćei dio dosadašnje proizvodnje Spajić izvozi na azijsko tržište i tvrdi da plasman nije problem, kao niti novac, odnosno investitori, nego samo sirovina koja se sada izvozi u obliku trupaca.
  “Kome je to u interesu….?”, rezignirano se pita Spajić očekujući da će se to već uskoro promijeniti u korist domaćih prerađivača.
  Mogućnosti drvnog sektora su i veće, ali je nužno osigurati dovoljno sirovine što dosad nije bio slučaj, zaključuje Spajić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog