Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prihvaćeno izvješće o poslovanju Univerzala u 2015. godini

  “Danas je održana Skupština trgovačkoga društva Univerzal, koju uz Grad Đakovo kao većinskog vlasnika čine još i općine Đakovštine: Punitovci, Gorjani, Semeljci, Levanjska Varoš, Viškovci, Strizivojna, Trnava, Drenje i Satnica Đakovačka.

  Skupština je jednoglasno usvojila izvješće o Univerzalovom poslovanju u 2015. godini.  Zahvaljujući “povučenim” bespovratnim sredstvima i prihodom od novih djelatnosti, ukupni su prihodi tvrtke povećani za gotovo 3 milijuna kuna i iznose 19,5 milijuna kuna. Dobit tvrtke povećana je za 25%, iznosi 228.000 kuna i odlukom Skupštine raspoređuje se u pokrivanje minusa iz prethodnog razdoblja. Dugotrajna imovina povećana je za 31%, a kratkotrajna imovina za 20%. Kapital i rezerve porasli su za 11%. Potraživanja od kupaca su smanjena za 5,5%.

  Unatoč povećanom opsega poslova, angažmanu na brojnim projektima u gradu i prigradskim naseljima te pružanju novih uslugama u poslovanju, 31. prosinca 2015. Univerzal je imao 92 djelatnika zaposlena na neodređeno. To predstavlja smanjenje broja zaposlenih prirodnim odljevom, odnosno odlascima u mirovinu, iz čega jasno proizlazi kako je, uz racionalizaciju i smanjenje troškova poslovanja, radni učinak tvrtke povećan.

  Načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić pohvalio je vidno unaprjeđenje Univerzalova poslovanja, realizaciju brojnih projekata i rad Uprave društva koja, istaknuo je Šimić, izuzetno dobro surađuje s Gradom Đakovom, ali i okolnim općinama” – navodi se u Univerzalovu priopćenju za medije.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog