Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poljak: “U Đakovu, nažalost, prevladava taj nekakav cajka štih”

  Udruga za mlade Đakovo organizira krajem mjeseca, odnosno od 26. do 29. svibnja glazbeno-kreativni festival „STROBOLOBODOBOLOS“ koji će se održati na jezeru Jošavi u šumi Zokovici.
  Riječ je o festivalu koji posjetiteljima nudi elektronsku glazbu različitih stilova tijekom noći, a preko dana kreativne radionice modeliranja i oslikavanja te seminare umijeća življenja, meditacije, joge.. i sličnih sadržaja, pojašnjava Vedran Poljak.
  STROBOLOBO 2 “Htjeli smo malo da odvratimo pažnju od samih tamburica, da ne ispade samo da je grad Đakovo Vezovi i Bušari…, da približimo mladima i nešto drugačije jer u principu mladi su debelo razočarani samom politikom i sustavom, izgubili su vjeru u vlastite mogućnosti jer država kao aparat ne pruža apsolutno nikakvu sigurnost i iz tog razloga, u tom nekom jazu genocida kulture i društvenog razvitka niknuo je STROBOLOBO festival koji se održava po četvrti put i s tendencijom da se nastavlja održavati i sljedećih godina”, pojašnjava Poljak.
  Cilj festivala je okupljanje i povezivanje mladih u prirodi, a prostor na kojem se sve odvija je privatno zemljište u šumi Zokovici, oko 400 metara od Jošave.
  Festival je prerastao u međunarodni događaj jer su i ove godine potvrđeni dolasci posjetitelja iz Švedske, Danske, Ukrajine, Nizozemske, Njemačke, Italije, Francuske, Mađarske, Austrije, Indije, Izraela, Srbije te BiH, nabraja predsejdnik Udruge za mlade Vedran Poljak.
  STROBOLOBO 3 Strani posjetitelji svake godine šire priču o festivalu i našem gradu van Hrvatske kao destinaciji koja pruža ugodnu i opuštenu atmosferu, a osigurano im je i razgledavanje grada i upoznavanje ljepota koje naš kraj nudi, ističe Poljak.
  Što se tiče samih Đakovčana, oni i nisu nešto posebno zainteresirani za festival, za tu vrstu glazbe, priznaje Poljak.
  “U Đakovu još uvijek, nažalost, prevladava taj nekakav cajka štih iako dvadesetak mladih iz Đakova radi na organizaciji festivala. Najveći broj posjetitelja iz Đakova dođe zadnji dan festivala kada im nije dovoljno ostati u gradu do ranih jutarnjih sati…, ali, eto, …. sve ovisi o mentalnom sklopu i uvjetima koje sami grad, što se tiče društvenih sadržaja, nudi”, zaključuje Poljak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog