Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik traži ponovno otvaranje rodilišta

  Gradonačelnik Zoran Vinković uputio je dopis premijeru Tihomiru Oreškoviću i ministru zdravstva Dariju Nakiću u kojem ih podsjeća na činjenicu da je đakovačko rodilište zatvoreno od studenoga 2009. godine te traži od njih da ponovno razmotre taj slučaj i da Vlada i resorno ministarstvo pokrenu postupak ponovnog otvaranja rodilišta u Đakovu.
  “Izvanbolničko rodilište je upravo taj zdravstveni minimum kojeg Grad mora imati, jer Đakovu gravitira 70-ak tisuća osoba s područja Đakovštine, dijela Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije i usluge rodilišta su prijeka potreba svih onih koji su od bolnica u Našicama, Osijeku, Vinkovcima ili Slavonskom Brodu udaljeni i do 80 kilometara”, ističe se, između ostaloga, u dopisu gradonačelnika Vinkovića koji očekuje da će doći do “raspisivanja natječaja za opremanje i uređenje rodilišta kako bi bila zajamčena sigurnost svim majkama i bebama koje će svijet po prvi puta ugledati upravo u našem Đakovu”.
  Đakovački gradonačelnik podsjeća premijera i ministra zdravstva da “reorganizacije zdravstvenog sustava koju su provodile hrvatske Vlade tijekom proteklih godina nisu dovele do željenih ušteda, osim što je zatvoreno đakovačko rodilište.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog