Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Energetska obnova zgrada

  Na današnjoj Univerzalovoj konferenciji za novinare bilo je riječi o energetskoj obnovi dviju zgrada kolektivnog stanovanja na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca; zgrade broj 3 i 13, o čemu su govorili gradonačelnik Zoran Vinković, predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i predstavnica stanara.
  “Uz dvije zgrade na Vijencu kardinala Alojzije Stepinca i zgradu u Splitskoj ulici, još 20 zgrada ima projektnu dokumentaciju i ići će se nakon objave natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i u tu obnovu. Vrijednost radova na zgradi broj 3 je 508 tisuća kuna, na drugoj je oko 540 tisuća, a na trećoj oko 1,1 milijun kuna je vrijednost radova na zgradu u Splitskoj ulici 20. Izvođači su odabrani putem javnog natječaja i uz suradnju sa stanarima zgrada”, rekao je gradonačelnik Vinković.
  Zgrada 3 Višestruka je korist od tih investicija, jer, kako je rekao, osim manjih računa za grijanje što će osjetiti stanari, zapošljava se i domaća građevinska operativa, a ujedno i grad dobiva ljepše lice.
  Univerzal, kako je kazao Goran Soldo, upravlja sa 62 zgrade kolektivnog stanovanja, a energetski certifikat izrađen je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za njih 50.
  “Nakon certifikata, uslijedila je izrada projektne dokumentacije i to uz pomoć bespovratnih sredstava pa stanare nije koštala ništa, a nakon toga uslijedili je i završna faza izvođenja radova nakon koje će stanari dobiti kvalitetnu energetsku ovojnicu, novu fasadu, novo krovište, novu stolariju čime će se povećati i vrijednost nekretnine, a imat će i znatne uštede na potrošnji energenata”, pojasnio je Soldo.
  Polovica novaca za tu investiciju osigurano je kroz bespovratna sredstva čime je smanjeno i učešće stanara, koji, kako je rekla njihova predstavnica Marija Kerekeš, očekuju da im se to vrati kroz uštede na potrošnji plina i struje.
  “S ovom pričuvom koju plaćamo 5 kuna po kvadratu mislimo da ćemo svoj udio isfinancirati za deset godina”, dodala je predstavnica stanara zgrade u kojoj je 24 stana.
  Stanari za svoj udio nisu morali davati nikakvo jamstvo, jer se za to pobrinuo Univerzal, rečeno je također na konferenciji za novinare

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog