Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završen projekt “Voltolinijevim stopama”

  Dvadeset učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Antuna Horvata prošloga  vikenda sudjelovalo je na partnerskim sastancima strukovnih škola u Kiseljaku i Tomislavgradu čime je završena jednogodišnja provedba projekta „Voltolinijevim stopama“ koji je povezao đakovačku Strukovnu školu sa strukovnim školama iz Kiseljaka i Splita.
  Projekt je realiziran  povodom Strossmayerove obljetnice, naime, Josip Voltolini Splićanin je kojega je biskup Strossmayer angažirao za izradu dekoracija u đakovačkoj katedrali, a uz đakovačku katedralu, Voltolini je ukrasio i sarajevsku katedralu i neke splitske javne građevine, što je i bio povod uključenja partnerskih škola u ovaj projekt.
  Voltolinijevi kolacici U listopadu su u našem gradu već boravili gosti iz Kiseljaka i tada su sudionici  osmislili i izradili nove đakovačke suvenire: kalupe za kolače s prepoznatljivim motivima iz đakovačke katedrale, kao i recept za izradu tih kolača. Također, u siječnju je izdana i brošura o Voltolinijevim dekoracijama u Đakovu, Sarajevu i Splitu. Voditeljica je projekta profesorica Dubravka Bradić.
  Na partnerskom susretu u Tomislavgradu sudjelovali su u sklopu drugog projekta, „Gifted“ koji je nastavak višegodišnje suradnje sa Strukovnom školom Tomislavgrad, a jedan  od ciljeva je primjena teoretskih znanja iz različitih nastavnih predmeta u praksi, kao i onaj najvažniji cilj suradnje s hrvatskim školama u BiH, očuvanje tradicije  hrvatskoga naroda u BiH. Voditeljica projekta „Gifted“ je profesorica Marija Pataran.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog