Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sajam u Piškorevcima: Od čokolade od kulena do stočnog sajma

  Nakon Gastro festa i jučerašnje manifestacije “U Budrovci, na Nedilju Bilu”, 8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije nastavljaju se sljedećeg vikenda, odnosno u petak i subotu u Piškorevcima gdje će se održati 8. sajam poljoprivreede, obrtinštva i gospodarstva Đakovo Expo Zlatne ruke.
  Program te manifestacija predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Zoran Vinković kazao da je želja organizatora da ta manifestacija potakne razvoj gospodarstva, efikasnost malih i srednjih poduzeća, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, povećanje zaposlenosti, ali i očuvanje tradicionalnih obrta. Namjera je također da manifestacija preraste granice Slavonije.
  Na ovogodišnjem sajmu predstavit će se oko 150 izlagača, najavljuje Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, koji je istaknuo da su značaj sajma prepoznali pokrovitelji među kojima su i ministarstva poljoprivrede, poduzetništva, gospodarstva i regionalnog razvoja, kao i glavna pokroviteljica predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.
  sajam pressica 16 2 U sklopu sajma održat će se niz različitih programa, sadržaja, od stočnog sajma, do prezentacija, edukativnih radionica, a ove godine i festival čokolade. Sajam je, kako je kazao Soldo, poveznica tradicije i novih poslovnih mogućnosti. Otvorenje je u subotu u 11 sati.
  Osim predstavljanja, značaj sajma je i u tome što je to prigoda poduzetnicima ukazati na barijere, odnosno prepreke koje koče gospodarski razvoj, istaknuo je Antun Hostić, predsjednik Udruženja obrtnika,
  I ovogodišnji sajam prati bogata gastro ponuda, kao i predstavljanje slavonsko-baranjskih vina, a prvi put, kako najavljuje Marija Burek iz Turističke zajednice, i festival čokolade na kojem će se moći kušati i ona spravljena od kulena.
  Sajam je i prigoda da se učenici strukovnih škola upoznaju s gospodarstvom, te pokažu svoju inovativnost, pojasnila je Dubravka Scharmitzer, istaknuvši da će na poziv Srednje strukovne škole Antuna Horvata svoj rad predstaviti i škole iz Našica, Vukovara, Vinkovaca, Iloka i Tavankuta.
  Sajam u Piškorevcima prati i zabavni program, prvu večer posjetitelje će zabavljati Mate Bulić, a drugu večer Begini.

  Foto: Maja Muškić

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog