Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počelo rješavanje problema nesređenih grobnih knjiga

  Mještane Piškorevaca, ako je suditi po reakciji i priopćenju predsjednika Vijeća mjesnog odbora Zlatka Mezejia, uznemirile su Univerzalove uplatnice za grobnu naknadu.
  Zbog mnogih upita u vezi novopristiglih rješenja i uplatnica s “drastičnim izmjenama u cijenama” predsjednik Vijeća Mjesnog odbora zatražio je očitovanje uprave Univerzala.
  Navodi da kao predsjednik Vijeća nije bio informiran te da je o tome trebalo ranije izvijestiti korisnike kako bi se se izbjegle neželjene posljedice jer su nove cijene dodatni udar “na već ionako upitnu ekonomsko-socijalnu poziciju mještana”.
  Mnoge mještane iznenadili su iznosi na uplatnicama, ističe predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Piškorevaca.
  Iz Univerzala su reagirali priopćenjem u kojem se ističe da je počelo rješavanje dugogodišnjih problema nesređenih grobnih knjiga te da Đakovo, zajedno s prigradskim naseljima napokon dobiva grobni katastar svih groblja.
  “Na adrese građana čija grobna mjesta nisu evidentirana u katastru groblja ovih dana pristižu rješenja o dodjeli grobnog mjesta na trajno korištenje, čime se građanima daje trajno korištenje grobnog mjesta sukladno Zakonu o grobljima, a kojeg su dužne primjenjivati sve jedinice lokalne samouprave”, navodi se u priopćenju direktora Univerzala Mile Kaselja.
  Ističe se također da je do sad dugogodišnji problem bio utvrđivanje stvarnih vlasnika grobnih mjesta koji bi se pojavljivao prilikom ostavinskih rasprava i(li) nasljeđivanja imovine, pa stoga iz Univerzala pozivaju građane da čuvaju dobivena rješenja jer su im ona dokaz da su vlasnici navedenog grobnog mjesta, čime se u potpunosti, kako se navodi u priopćenju, reguliraju vlasnički odnosi.
  “Prema Zakonu o grobljima, visina naknade za dodjelu grobnog mjesta i sređivanje katastra groblja u prosjeku stoji stotinjak kuna, ovisno o površini groba, a taj proces je višestruko jeftiniji nego da ga obavlja javni bilježnik, čime je građanima ostvarena znatna ušteda”, navodi u svom priopćenju direktor Univerzala Mile Kaselj uz konstataciju da je “naknada za dodjelu grobnog mjesta, kao i ona za održavanje groblja i razvoj komunalne infrastrukture na grobljima definirana Odlukom Grada Đakova još iz 2002. godine, da je jedna o najnižih u Hrvatskoj i da se nije mijenjala više od 14 godina, unatoč znatnim ulaganjima u podizanje komunalnog standarda na grobljima u Đakovu i prigradskim naseljima”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog