Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osigurana sredstva za lokalne i regionalne projekte

  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini za 2016. godinu osiguralo je općinama, gradovima i županijama 135 milijuna kuna za pomoć pri provedbi EU projekata. Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda objavljen je 10. ožujka, a do sada je zaprimljeno 15 zahtjeva u vrijednosti većoj od 4,9 milijuna kuna.
   Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. prosinca ove godine i to po načelu prvenstva prema datumu i vremenu podnošenja pojedinog zahtjeva. Sredstava su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za financiranje vlastitog učešća korisnicima na lokalnoj i regionalnoj razini koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programska razdoblja 2007.-2013. i 2014.-2020.
  Za korištenje bespovratnih sredstava u iznosu od minimalno 50  tisuća  kuna, a maksimalno 7,5 milijuna kuna po pojedinačnom projektu, prijaviti se mogu jedinice lokalne i regionalne samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i regionalne samouprave.
  Udio sredstava za sufinanciranje vezuje se uz indeks razvijenosti jedinice lokalne, odnosno regionalne samouprave prema mjestu ulaganja. Tako je najslabije razvijenim općinama i gradovima osigurano do 90 posto sredstava za sufinanciranje, navodi se u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja čiji je ministar pozvao načelnika gradonačelnike i župane da prijave svoje projekte za sredstva Fonda za sufinanciranje i time potaknu veću iskoristivost EU sredstava na lokalnoj razini.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog