Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mjere za sufinanciranje zapošljavanja: “Grad Đakovo prijatelj poduzetnika”

  “Kako je i najavljeno, od sutra, 6. travnja, svi zainteresirani poslodavci moći će ostvariti pravo na sufinanciranje zapošljavanja, a novac za potpore osiguran je u gradskom proračunu”,navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića u kojem se ističe da “svaki poduzetnik s područja grada Đakova, koji odluči zaposliti osobu koja je evidentirana na Zavodu za zapošljavanje, može ostvariti poticaj u rasponu od 1.500 do 10.000 kuna, a korisniku ove mjere se za zapošljavanje više osoba može dodijeliti maksimalno 50.000 kuna”.
  Riječ je o novoj mjeri kojom se, kako stoji u priopćenju, želi pomoći nezaposlenim osobama, ali i poduzetnicima tako da će se s 1.500 kuna sufinancirati zapošljavanje osobe koja je do godinu dana na Zavodu za zapošljavanje, za zapošljavanje osobe koja je bez posla od 12 do 24 mjeseca potpora je 2.500 kuna, od 24 do 36 mjeseci taj iznos je 4.000 kn, od 36 do 48 mjeseci iznos je 6.000 kuna, od 48 do 60 mjeseci 8.000 kn, a za zapošljavanje osobe koja je više od 60 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje iznos je 10.000 kuna”.
  “Uvjeti koje korisnici financijskih potpora, odnosno mali i srednji poduzetnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnici, braniteljske zadruge i udruge, da imaju sjedište i prebivalište na području Grada Đakova, da nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu i trgovačkim društvima u njegovu vlasništvu, da imaju podmirene obveze prema državi, kao i da radni odnos osobe koja će biti zaposlena uz potporu mora trajati minimalno 18 mjeseci i da osoba bude zaposlena na puno radno vrijeme.
  Javni poziv za podnošenje zahtjeva bit će objavljen na web stranicama Grada Đakova www.djakovo.hr i traje do 31. prosinca 2016., odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Grada Đakova za 2016. godinu.
  U priopćenju pod nazivom “Grad Đakovo – prijatelj poduzetnika” također se podsjeća da je “Đakovo grad s jednim od najnižih komunalnih doprinosa i komunalne naknade, s najnižom stopom poreza na tvrtku, te da se ovom novom mjerom dodatno želi doprinijeti poticanju zapošljavanja i razvoj gospodarstva, a sve kako bi se omogućilo poduzetnicima da dobiju dodatna poticajna sredstva za rad i razvoj svojih poduzetničkih ideja”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog