Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još uvijek nema popisa civilnih žrtava rata

  Sinoć je u Hrvatskom domu održan tradicionalni program “Da se ne zaboravi” koji organizira Udruga civilnih žrtava u suradnji s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a kojim se evociraju uspomene na civilne i vojne žrtve Domovinskog rata s područja Đakovštine. Pročitana su njihova imena i prikazane fotografije, te film koji svjedoči o ratnim zbivanjima i stradanjima na ovom području.
  Uz predsjednicu Udruge Marijanu Adrić i dogradonačelnika Mirka Ćurića, nazočnima se obratio i Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra, koji je tom prigodom istaknuo kako još uvijek nema sređenog popisa civilnih žrtava čija se brojka procjenjuje od 4.800 do 7.600 stradalih. Najavio je do kraja godine popis poginulih u Hrvatskoj među kojima je, kako je posebno naglasio, dosad popisano 345 djece.
  Prije programa, u kojem su sudjelovali polaznici Arije, Tamburaški sastav Kadenca i Ženska klapa Certissa, položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca.

  Foto: P. Šola

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog