Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I HSS najavljuje preslagivanje Domoljubne koalicije

  Nakon Milana Bandića, koji je nedavno upravo iz Đakova najavio preslagivanje u Domoljubnoj koaliciji, to je danas učinio i Zvonko Pongrac, predsjednik osječko-baranjskog HSS-a, a kao povod poslužilo je sve veće nezadovoljstvo poljoprivrednika aktualnim, odnosno, kako je rečeno na konferenciji za novinare, “alarmantnim stanjem u poljoprivredi”. O tome je upoznat i predsjednik HSS-a, pojasnio je Pongrac, istaknuvši da se poruka Domoljubnoj koaliciji šalje putem medija jer je nemoguće to učiniti unutar koalicije.
  “Mi imamo Vladu, a nemamo vlast”, tvrdi Pongrac najavivši skoro donošenje odluke o daljnjem sudjelovanju HSS-a u Domoljubnoj koaliciji.
  “Nezadovoljni smo trenutnim stanjem u Ministarstvu poljoprivrede, smatramo da ministar Romić samo glumata i ništa do sada u ova tri mjeseca nije napravio, obilazi Slavoniju, ali ne daje nikakva rješenja”, kaže Pongrac.
  Među najvećim problemima je neisplata poticaja, odnosno, kako je kazao Željko Fabric iz Drenja, nesnalaženje u vezi isplata potpora.
  HSS preslagivanje “Dobio sam 55 posto poticaja u 7 stavki, tako da se nitko ne snalazi niti nam itko može pojasniti k oliko još trebamo dobiti, što nas najviše i zanima kako bismo mogli planirati našu proizvodnju”, kazao je Fabric.
  Poljoprivrednici pozivaju Vladu da konačno počne raditi svoj posao i da se prestane, kako je to rekao Pongrac, “baviti samo uhljebljenjem svojih kadrova”.
  Pongrac je odgovorio i na pitanje o mogućem preslagivanju Domoljubne koalicije.
  “Ne, …ne, mislim da se koalicija neće raspast sigurno, ali da je to početak preslagivanja, to je moguće.. i to je točno”, kazao je Pongrac potvrdivši da je HSS jedini spreman za preuzimanje resora pljoprivrede.
  Osim potpora, problem je i državno zemljište, upozorio je Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza, a Mihaela Sklizovića zanimalo je kada će mljekarima biti isplaćena pomoć iz EU.
  Podršku nezadovoljnim seljacima dao je i Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog