Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Crnoja protiv ograničavanja broja autoškola

  Na poligonu nekadašnje Autoškole Ivan održana je konferencija za novinare s koje je vlasnik Ivan Crnoja uputio ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću javni zahtjev za otvaranje autoškole za osposobljavanje kandidata za vozače C,CE, D i DE kategorije, odnosno za vozače autobusa, kamiona i kamiona s prikolicama, kao i zahtjev za izmjenama propisa, odnosno pravilnika koji regulira mrežu autoškola, ali i sigurnost na cestama.
  Njegov zahtjev podržao je i gradonačelnik Zoran Vinković ilustrirajući to sve većim brojem poginulih mladih vozača, ali i tvrdnjom da je problem u manjkavostima Zakona o sigurnosti u prometu. Upozorio je i na neustavnost pravilnika koji onemogućava otvaranje novih autoškola.
  Ivan Crnoja ističe da aktualni propisi koji reguliraju otvaranje novih autoškola u Hrvatskoj nisu u skladu s propisima Europske unije.
  “Navedeni Pravilnik sadrži odredbe koje znatno sprječavaju, ograničavaju ili narušavaju tržišno natjecanje, odnosno u suprotnosti su s odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja”, pojašnjava Crnoja naglašavajući da taj pravilnik treba doraditi, odnosno ukinuti.
  Problem je, tvrdi Crnoja, što se i za podnošenje zahtjeva za otvaranje autoškole mora dobiti suglasnost istog tijela, odnosno Službe za sigurnost cestovnog prometa iz koje uporno stižu odgovori da “u Đakovu ne postoje uvjeti za otvaranje nove autoškole”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog