Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Čestitka nadbiskupa Hranića muftiji Hasanoviću

  Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić uputio je čestitku muftiji dr. Azizu efendiji Hasanoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, povodom 100. obljetnice donošenja zakona o priznanju ravnopravnosti islamske vjeroispovijesti u tadašnjoj Kraljevini Hrvatske i Slavonije, od 24. travnja 1916. godine”, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  “Svoje srdačne želje povezujemo i s izrazima zahvalnosti za mnogobrojna iskustva susretâ i uzajamne suradnje koji su se do sada ostvarili između predvoditeljâ i članova Islamske zajednice i Katoličke Crkve. Posebno mislim na područje naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, gdje u Gunji, Osijeku, Slavonskome Brodu, Vinkovcima i drugim mjestima već dugo postoje i djeluju zajednice muslimanskih vjernika. Osobito su se u iskustvima teških stradanja, od ratnih tragedija do nedavnih poplava na području Županjske Posavine, očitovali sasvim konkretni vrijedni koraci solidarnosti naših zajednica. Upravo smo u tim prilikama znali posvjedočiti da nas bogobojaznost i vjernička snaga pozivaju i upućuju na putove istinske plemenitosti, osjetljive za sve ljude koji su u potrebi – da se svakom čovjeku i narodu vrati mir i ponovno zasja radost na njihovim licima.
  Vama, svim Vašim suradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice želim izraziti najiskrenije čestitke u ime Đakovačko-osječke nadbiskupije, sa željama za što plodnijom budućnosti svih vjernika, službenika i ustanova Islamske zajednice u Hrvatskoj“, stoji u čestitki nadbiskupa Đure Hranića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog