Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Sućut gradonačelnika Zorana Vinkovića

    Sućut povodom smrti Josipa Vinkeševića u ime Grada Đakovo i u svoje osobno ime uputio je gradonačelnik Zoran Vinkoivć ističući da je “njegov polodonosan život bio vezan za naš grad, Đakovštinu i Slavoniju i Baranju”.
    “Kulturno-umjetničkim amaterizmom bavio se od 1953. godine svirajući bisernicu da bi se potom u potpunosti posvetio plesu kojim se bavio sve do svoje smrti. Osnivač je KUD-a Gorjanac 1966. godine, da bi potom svoje znanje i ljubav prema folklornoj tradiciji od 1986. počeo prenositi generacijama Đakovčanki i Đakovčana u KUD-u Sklad. Godinama je bio vodeća osoba u SAKUD-u Đakovštine, predsjedao je i Savezu KUD-ova Slavonije i Baranje, a utemeljitelj je Smotre folklora Đakovštine, kao i Smotre dvorskih i starogradskih plesova i pjesama Hrvatske, te priredbe Ivanjski krijesovi”, navodi gradonačelnik Vinković ističući da su Đakovčani ponosni na činjenicu da je Josip Vinkešević godinama obilazio Slavoniju i Baranju birajući društva za Vezove, bilježeći i čuvajući od zaborava niz plesova i pjesama, što je potom uobličio u nekoliko knjiga s temom narodnih i starogradskih pjesama i plesova.
    Gradonačelnik Vinković podsjeća da je, uz mnogobrojne nagrade i priznanja, Josipu Vinkeševuću 2004. Grad Đakovo dodijelio Povelju zahvalnosti, a 2013. godine Županija osječko-baranjska dodijelila mu je Nagradu za životno djelo.
    “Na svemu što je dao za Grad Đakovo vječno ćemo mu biti zahvalni”, ističe se u izrazima sućuti gradonačelnika Zorana Vinkovića.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog