Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HSS traži provjeru raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta

  HSS traži hitnu intervenciju ministra poljoprivrede i predsjednika Vlade u raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem, a o toj temi na današnjoj konferenciji za novinare, simbolično nazvanoj ” 5 do 12″, govorio je Nenad Matić, kandidat za predsjednika HSS-a.
  Raspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima treba biti prioritet Vlade Repulike Hrvatske i treba ispraviti nepravde koje su nanesene u protekle četiri godine, konstatirao je Matić.
  “Nepravdama treba stati na kraj, ali treba pozvati i sve institucije pravne države, kao što su revne u nekim drugim područjima i reagiraju promtno i daju izvještaje za medije o tome što je napravljeno, da se i raspolaganje državnim poljoprivrendim zemljištem dobro istraži i da se izvijesti hrvatska javnost o tome je li sve čisto i napravljeno sukladno zakonima i moralu”, pojasnio je Matić. Plašim se da će se dogoditi s raspolaganjem državnim poljoprivrednim zemljištem i privatizacijom zemljišta ono što se dogodilo s privatizacijom hrvatskih tvrtki – da ne bi ispalo “tko je jamio je jamio”, sve je bilo po propisima i mi sada nemožemo ništa”, kazao je Marić.
  Matić je pozvao premijera i ministra poljoprivrede da dođu na selo i uvjere se kako žive obiteljska poljoprivredna gospodarstva i da vide što im znači svaki hektar poljoprivrednog zemljišta. Upozorio je i na prekomjerni uvoz hrane loše kvalitete i na činjenicu da je proizvodnja domaćeg mlijeka sve manja, da se sve više uvozi, a da naši građani piju mlijeko s oznakom “Mlijeko hrvatskih farmi”.
  Na probleme u raspodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta te teško stanje u poljoprivredi upozorio je Gorana Krnjić iz Viškovaca istaknuvši da je samo u posljednja 24 sata na klanju završilo 500 krava sa dvije farme. “Ne isplati li se novac poljoprivrednicima u ožujku neće biti ni sjetve”, naglasio je Krnjić.
  Na konferenciji za novinare govorio je i Zvonko Pongrac, predsjednik Županijske organizacije HSS-a koji je dao podršku kandidaturi Nenada Matića za predsjednika HSS-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog