Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković podržao prve odluke ministra Hasanbegovića

  Iako nije zadovoljan načinom na koji se ustrojava nova vlada jer, kako kaže, to predugo traje i ne rješavaju se gorući problemi, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković podržao je prvi potez ministra kulture Zlatka Hasanbegovića o ukidanju Povjeresntva za dodjelu sredstava neprofitnim medijima i zatražio od njega ukidanje ili smanjenje za tu namjenu.
  Naime, u prošloj je godini neprofitnim medijima podijeljeno 3,1 milijun kuna, što je, ocjenjuje Vinković, previše jer se, kako je konstatirao, ne radi ” o borbi za razvoj demokracije i pluralizam mišljenja, nego je riječ o 340 zaposlenih i oko tisuću honoraraca među kojima su bili i sami članovi raspuštenog povjerenstva”.
  “Kako je moguće da jedan neprofitni medij dobije 250 000 kuna, a jedna manifestacija koja je označena kao jedna od najboljih manifestacija u RH i u ovom dijelu Europe – Đakovački vezovi, od tog istog Ministarstva kulture dobije sto tisuća, da Strossmayerovi dani za gostovanje Zagrebačke filharmonije dobiju 30.000, a na primjer Lupiga.com 250.000”, istaknuo je Vinković.
  Gradonačelnik podsjeća da Ministarstvo kulture dosad nije imalo previše razumijevanja ni za Festival kazališnih akademija u Đakovu kojemu je prošle godine dodijeljeno samo 35.000 kuna, pa od novog ministra kulture traži povećanje sredstava svim đakovačkim kulturnim manifestacijama.
  Osim toga, pozvao je i novog ministra turizma da preispita odluku svoga prethodnika o dodjeli potpora događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima, te nacionalnim i regionalnim događanjima prema kojoj su sredstva Đakovačkim vezovima sa sto smanjena na 50 tisuća kuna.
  “Pozivam novog ministra turizma da se pri raspodjeli sredstava gleda važnost događanja, da se pomogne kontinentalnom dijelu Hrvatske i da se ne zapostavljaju manifestacije koje ista ta Hrvatska turistička zajednica zajedno s Ministarstvom turizma 2013. godine proglasila najboljom turističkom manifestacijom”, kazao je Vinković najavivši da će Vladi uputiti pisani zahtjev uz obrazloženje da je “prošlo vrijeme koje je u Hrvatskoj trajalo gotovo 25 godina da se te potpore dijele po političkom obrascu, odnosno po političkoj podobnosti”.
  “U protekli tri godine sredstvima koja su dodijeljena neprofitnim medijima iz državnog proračuna Grad Đakovo je mogao napraviti dva Strossmayerova trga”, zaključio je konferenciju za novinare gradonačelnik Zoran Vinković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog