Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Starici na prijevaru odnijela ušteđevinu

  Jučer, 24. veljače, u poslijepodnevnim satima nepoznata osoba nazvala je 89-godišnju Đakovčanku predstavivši se kao djelatnica banke koja je najavila da će netko doći provjeriti novčanice u njezinu obiteljsku kuću u Starčevićevoj ulici u Đakovu.
  U kuću je, kako se navodi u policijskom priopćenju, došla nepoznata ženska osoba te joj je 89-godišnjakinja dala nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega se ta osoba udaljila s novcem.
  Policija traga za prevaranticom i upozorava starije građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno ne uvjere o kome je riječ.
  “Tražite iskaznicu svake službene osobe i ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta; medicinskih pomagala, masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog, traženja milostinje ili naplate računa za medicinske usluge, dimnjačarske usluge – jer se na taj način izlažete riziku”, upozorava policija.
  “Ne dajte do znanja sumnjivim osobama da ste sami te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži, zapamtite izgled osobe, zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“”, upozoravaju iz policije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog