Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kočiš predstavnik Hrvatske u CBSAP

  Danko Kočiš, predsjednik Astronomskog društva Đakovo i nacionalni koordinator UN-ova World Space Weeka od 4. veljače je predstavnik Hrvatske, odnosno nacionalni koordinator i direktor Charlie Bates Solar Astronomy Project (CBSAP).
  “Cilj Charlie Bates projekta solarne astronomije je jednostavan – kroz program približavanja javnosti, primjenom moderne i sigurne opreme iz solarne astronomije/spektroskopije i opreme za obradu slika, pomoći učenicima, studentima i zainteresiranoj javnosti, u školama, na fakultetima i u lokalnoj zajednici pri upoznavanju sa znanosti i njenim  značajem kao i promoviranju iste organiziranjem raznih aktivnosti na ovu temu”, ističe Kočiš navodeći da se zauzvrat očekuje da se resursi koriste za podršku tih napora u promociji znanosti unutar zajednice i pomoć u prikupljanju sredstava za daljnji rad ovog projekta.
  danko kocis “U CBSAP-u smo se posvetili ideji kako je obrazovanje apsolutni ključ za jačanje društva i lokalne zajednice i u sferi slobodne razmjene informacija, resursa i našeg vremena sa onima koji nikada nisu bili upoznati sa solarnom astronomijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu opravdati pokretanje projekta u Hrvatskoj i imenovanje koordinatora i direktora te dati doprinos zajednici da još snažnije promoviramo znanost i astronomiju u Hrvatskoj uz pomoć građana, kolega i prijatelja koji će se priključiti projektu i opremi koja će se ovim putem koristiti u tu svrhu”, zaključuje Kočiš.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog