Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hranić: “Naša tradicijska kultura nastala je iz duše našega čovjeka-vjernika”

  “Folklorna društva i čuvanje običaja“ bila je središnja tema seminara za voditelje kulturno-umjetničkih društava i djelatnike u tradicijskoj kulturi, kojega je u Središnjoj nadbiskupijskoj i fakultetskoj knjižnici organizirao Ured za pastoral tradicijske kulture, objavio Nadbiskupijski tiskovni ured.
  O folklornim društvima i čuvanju običaja predavanje je održala etnologinja Marija Raguž, a seminar je korizmenim glazbenim točkama pratila Muška pjevačka skupina „Paorija“ Tordinci. U sklopu seminara održana je i revija narodnih nošnji, autora velečasnog Mate Kneževića, dekana Garčinskog dekanata, koji je prikazao tri etno područja Brodsko-posavske županije – istočni, zapadni i sjeverni dio. Četrdeset i dvoje sudionika revije, obučeni u korizmeno i uskrsno ruho, oduševilo je nazočne posjetitelje, a sve je bilo popraćeno stručnim pojašnjenjem autora revije.
  Sudionike seminara pozdravio je i nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić koji je istaknuo da je “naša tradicijska kultura i kulturna baština nastala iz izričaja, iz duše našega čovjeka-vjernika, i u njoj je ta kršćanska dimenzija. Htjeli bismo da to i nadalje bude prisutno, da vam budemo podrška, da iz naše kulturne baštine možemo pokazati ono najbolje.“

  Foto: NTU

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog