Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za obnovu 22 zaštićene grobnice milijun kuna

  Nakon uređenja glavnih aleja, te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi židovskog groblja koje postaje dio jedinstvenog Gradskog groblja, sljedeća ozbiljnija investicija na đakovačkom groblju je izrada idejnog rješenja za novi dio groblja na ulazu iz Ulice biskupa Mandića, te sanacija i rekonstrukcija 22 zaštićena nadgrobna spomenika uglednih Đakovčana, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković. Za te grobnice i spomenike Univerzla je već izradio elaborat obnove.
  CAM00539 “Ukupno su na Gradskom groblju zaštićene 22 obiteljske grobnice, odnosno 22 objekta, uključujući i kapelicu i grobnicu Stolnog kaptola, tu je i grob obitelji Cepelić, Luke Botića, a Grad Đakovo će kroz svoje trgovačkog društvo krenuti već ove godine s obnovom grobnice roditelja biskupa Josipa Jurja Strossmayera”, naglasio je gradonačelnik istaknuvši da je ukupna vrijednsot projekta obnove tih grobnica oko milijun kuna.
  CAM00533 Osim spomena na zaslužne Đakovčane, na taj način bit će sačuvana i spomenička kulturna baština, kazao je Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, najavivši da će se taj projekt nominirati za sredstva Ministarstva kulture, ali i na europske fondove, te za bespovratna sredstva. Istaknuo je također da se uređenje tih spomenika obavlja u suradnji s konzervatorima koji su i predložili rješenje načina obnove.
  Projekt obnove spomenika i grobnica zaslužnih građana višegodišnji je projekt, rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana na Gradskom groblju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog