Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Svaka čast svima, ali Slavonija je iznad svega šokačka…”

  Uz bogat program, sinoć je u dvorani Nikolini održana deseta Šokačka večera čiji organizator je Udruga Šokaca Đakovšitine.
  Organiziran je i izbor najljepše nošnje, a prema odluci tročlanog stručnog žirija najljepšu žensku nošnju imala je Valentina Budimir iz Novog Grada, Matej Dorić iz Svilaja nosio je najljepšu mušku nošnju, a najljepši par i nošnji bili su Mateja Holjevac i Krešimir Fabijančić iz Novih Perkovaca i Trnave. Prema odabiru Udruge Šokaca najljepše nošnje imali su Marija Damjanović i Marko Mihalić.
  “Šokci su se opet pokazali u svom sjaju, u svom ruvu, opet su došli na nezaboravnu Šokačku večeru, pogotovo večeras na desetu, veselje traje…. , pleše se, podij je pun, nošnji je puno, KUD Berislavić iz Novog Grada pokazao je svoju cijelu paletu nošnji … U ovoj Slavoniji očito još samo Šokci drže do svoje tradicije, svaka čast svima koji u Slavoniji žive, koji svoje drže i podržavaju, ja ih cijenim i poštujem, ali Slavonije je iznad svega šokačka….”, izjavila je Katica Bošnjaković, predsjednica Udruge Šokaca Đakovštine.

  svi nagradjeni

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog