Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Noć rezervirana za posjet muzejima

  Današnji dan u znaku je 11. po redu Noći muzeja koja je posvećena biskupu Josipu Jurju Strossmayeru. Toj manifestaciji priključila su se svojim programom i dva đakovačka muzeja: Muzej Đakovštine i prvi put Spomen muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera. Raznolikim programom, koji će trajati od 18 sati, pa sve do iza ponoći, i ove godine nastoji se privući veliki broj posjetitelja.
  U Muzeju Đakovštine, uz stalni postav, posjetitelji mogu sudjelovati u radionici izrade likova iz antičkog razdoblja, od 20 sati predviđen je nastup iluzioniste Josipa Ciganovića, u 21 sat je otvorenje izložbe povodom Strossmayerovih jubileja i predstavljanje muzejskog suvenira, a u 22 sata je otvorenje skupne izložbe đakovačkih umjetnika i studenata Umjetničke akademije u Osijeku. Program će završiti koncertom grupe Easy money band.
  U Spomen muzeju biskupa Strossmayera program počinje predstavljanjem projekta i radionica “Voltolinijevim stopama” u kojem su sudjelovale Srednja strukovna škola iz Đakova, te partnerske škole iz Kiseljaka i Splita. Nakon toga je prezentacija pod nazivom “Sve za vjeru i domovinu”, odnosno presjek misli i slika koje govore o biskupu Strossmayeru, a program će završiti prikazom korizmenih i prigodnih okružnica biskupa Strossmayera koje je pripremio nadbiskup u miru Marin Srakić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog