Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Noć muzeja posvećena Strossmayeru

  Ovogodišnja, jedanaesta po redu Noć muzeja, koja će se održati u petak, 29. siječnja od 18 do jedan sat iza ponoći, u znaku je teme “Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena”. Tema je odabrana s ciljem odavanja počasti jednom od najznamenitijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti 19. stoljeća, političaru i biskupu čija je dvjestota obljetnica rođenja obilježena prošle godine. Stoga će se, kako navodi Milvana Arko Pijevac, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, još jednom posebno naglasiti utjecaj biskupa Strossmayera na formiranje pojedinih muzeja i stvaranje zbirki, kao i na ozbiljnu namjeru otvaranja sakralnih muzeja.
  Partneri u ovogodišnjoj Noći muzeja su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Muzej Đakovštine i Muzej Slavonije Osijek.
  Posjetitelji Muzeja Đakovštine u petak od 18 do 20 sati mogu razgledati stalni postav i sudjelovati u muzejskoj radionici izrade likova iz antičkog razdoblja. U 20 sati nastupa iluzionist Josip Ciganović, u 21 sat je otvorenje izložbe povodom obilježavanja Strossmayerovih jubileja, te predstavljanje muzejskog suvenira, a u 22 sata je otvorenje skupne izložbe slika Ane Beljan, Hrvoja Duvnjaka, Dajane Karas, Kristine Marić i Mirne Petrović.
  U 23 sata počinje koncert grupe Easy money band.
  U ovogodišnju Noć muzeja uključit će se i đakovački Spomen-muzej biskupa Strossmayera.
  Opširnije o ovoj temi bit će riječi u emisiji “Strossmayerova godina” u petak u 10:15.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog