Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tuga i bol na oproštaju od Tene i Domagoja

  Slavonija se danas oprostila od od četvero tragično stradalih studenata u prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila u susjednoj Bosni i Hercegovini.
  Tena 1Brojni mještani, prijatelji i poznanici okupili su se u podne na groblju u Trnavi na posljednjem ispraćaju Tene Vračević.
  “Bila si Božji dar, Božji blagoslov ovome svijetu, nisu mogli biti nezapaženi brojni tvoji darovi”, u svom je oproštajnom govoru istaknuo velečasni Darko Tvrdojević.
  U ime profesora i djelatnika Filozofskog fakulteta u Mostaru od Tene se oprostio dekan prof. dr. Zoran Tomić.
  “Četiri mlada ljudska života, među kojima i naša Tena, utonula su u vječni san, odnijevši sa sobom ideale, tuga je opet zaronila u šutnju, a suza traži put koji stišava patnju i zacjeljuje ranu. Danas tražimo riječi kojima bismo iskazali svoju sućut obitelji naše mlade studentice, drage Tene, kojima bismo ublažili životnu krutost što se ogleda u nepredvidivosti i spoznajemo da su naše riječi tek puka jeka u ovom žalosnom grobu”, rekao je dekan Tomić.
  Od Tene su se oprostile i njezine kolegice iz Mostara s kojima je dijelila studentski život, radosti, brige, zajedničke humanitarne akcije u udruzi i ljepotu Trnave o kojoj je, kako je rečeno, uvijek pričala.

  Jednako tužno i bolno, uz suze i jecaj brojnih prijatelja, kolega studenata i nogometaša, bilo je i na posljednjem ispraćaju Domagoja Rose koji je sahranjen u Mrzoviću uz oca.
  mrzovic 1 “Domagoj je završio ovaj svoj kratki život, ali je ostavio dubok dojam prema svima i bilo bi najpravednije za njega se samo pomoliti jer on je već zapravo tamo gore, a nama ovdje treba više snage nositi se s dolinom suza”, kazao je vrbički župnik Josip Matas, dok se od Domagoja oprostio velečasni Tomislav Ćorluka, župnik đakovačke Župe Svih svetih, kojoj je pripadao.
  “O tebi tvoji prijatelji govore da si bio radostan, smiren i plemenit i dobar mladić”, kazao je župnik Ćorluka.
  “Kao svaki drugi čovjek, nosio si u srcu ranu zbog smrti svoga oca iz koje se znala izviti čežnja vidjeti ponovno svoga pokojnog oca…. Čežnja se tvoja ostvarila i da bi došao na drugu obalu, u zagrljaj nebeskog i zemaljskog oca doslovno si prošao kroz rijeku u kojoj se ugasio tvoj zemaljski život i sada nas gledaš s druge obale s porukom vjere i ljubavi u vječni život u kojem se ostvaruje naše trajno zajedništvo”, kazao je velečasni Ćorluka.
  Župnik Ćorluka pročitao je i sažalnicu koju su povodom ovog tragičnog događaja obiteljima stradalih uputili nadbiskup Đuro Hranić i nadbiskup u miru Marin Srakić.
  Uz brojne mještane Trnave i Mrzovića, ali i okolnih mjesta, te Đakovčane, posljednjem ispraćaju Tene Vračević i Domagoja Rose bili su nazočni i kolege iz Mostara, kao i predstavnici Osječko-baranjske županije.

  Također danas, u Donjem Novom Selu kod Vinkovaca u 15 sati sahranjeni su i Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog