Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Činit nam je duhovna i tjelesna djela milosrđa”

  Otvaranjem “vrata milosrđa” i svečanim euharistijskim slavljem u đakovačkoj katedrali – manjoj bazilici svetog Petra – nadbiskup Đuro Hranić označio je danas početak izvanredne svete godine Jubileja milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.
  otvorite vrata milosrdja“Oproštenje, spasenje i mir zajedništva s Bogom tihe su čežnje ljudskog srca koje se pita što nam je činiti za oproštenje i za vječno spasenje”, rekao je u prigodnoj propovijedi nadbiskup Hranić i citirajući papu Franju ponudio odgovor.
  vrata milosrdja 1“Dopustimo da nas u ovome Jubileju Bog iznenadi, dopustimo da nas dotakne svojim milosrđem, da i mi možemo postati suosjećajnima, milosrdnima prema drugima. Bog se nikad ne umara širom otvoriti vrata svojega srca i ponavljati nam da nas voli i da želi dijeliti s nama svoj život”, kazao je nadbiskup Hranić istaknuvši da je Božje milosrđe nepresušno, te da je “sam temelj na kojemu počiva život Crkve”. ”
  “Vjerodostojnost Crkve i cjelokupno pastoralno djelovanje moralo bi biti obavijeno nježnošću i dobrotom i milosrđem prema vjernicima, osobito onima na rubu i ništa u našem naviještanju i svjedočenju svijetu ne bi smjelo biti lišeno milosrđa”, poručio je.
  nadbiskup hranic Godina milosrđa je i poziv da znamo opraštati i sami sebi onako velikodušno kako to nama dragi Bog oprašta, ali i drugima.
  “Godina milosrđa nas poziva i na solidarnost s onima koji trpe, ponekad i zbog posljedica mojih i tuđih grijeha, poziva nas na duhovna i tjelesna djela milosrđa i to je odgovor na pitanje što nam je činiti”, naglasio je nadbiskup Hranić zaključivši da “onako velikodušno kao što Bog nas prima znamo primati i mi jedni druge i jedni drugima svjedočiti Božje milosrđe i oproštenje i u ljubavi ga pokazivati i grliti druge”.
  Jubilej će biti otvoren i u trima crkvama koje je nadbiskup Hranić odredio kao jubilejske: konkatedrali svetih Petra i Pavla u Osijeku, franjevačkoj crkvi svetih Filipa i Jakova u Vukovaru i crkvi i svetištu Gospe od brze pomoći u Slavonskom brodu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog