Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Bolna komemoracija u Mostaru

  komem Kolege studenti, profesori, predstavnici brojnih institucija i svih razina vlasti oprostili su se u Mostaru od četvero slavonskih studenata; Tene Vračević, Domagoja Rose, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića koji su poginuli u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu kod mjesta Bijela.
  Za naš radio prilog s komemoracije i ispraćaja pripremile su kolege s Radija Herceg Bosna. Prilog prenosimo u cijelosti.

  Velik broj studenata, profesora i prijatelja okupio se u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na komemoraciji održanoj za četvero poginulih studenata mostarskog Sveučilišta.
  Riječi sućuti prva je iskazala rektorica profesorica Ljerka Ostojić.
  bijeli kovcezi
  rektorica“Ovo Sveučilište od svoga nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup, nismo doživjeli veću tragediju, većeg gubitka od smrti četvero naših studenata: Tene, Vjekoslava, Antonije i Domagoja. Danas su sve misli u Hercegovini usmjerene prema Slavoniji, prema gradovima i mjestima u kojima su se rodili i živjeli naši nastradali studenti”, kazala je rektorica.
  “Ne postoje riječi da se opiše bol, tuga i žalost koju svi osjećamo, a na prvom mjestu roditelji. Vaš blagdanski put nije vas odveo zauvijek. Vratit ćete se kroz molitve, kroz snove, kroz sjećanja i uspomene”, rekla je, opraštajući se u ime Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru, predsjednica Janja Marušić.
  Suosjećanje, tugu, sućut izrazili su i dekani fakulteta na kojima su tragično stradali studenti studirali.
  blagoslov “Svijet kao da je neumitno stao i vrti opet istu priču o neizvjesnosti i ljudskom trajanju koje svakog trena može prestati i koje se jedino može razumjeti uz snagu koja proistječe iz vjere u onoga koji je pobijedio smrt”, naglasio je Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti, dok je dekan Fakulteta zdravstvenih studija Ivan Vasilj naglasio da “niti jedna riječ nema adekvatnu snagu da odrazi žalovanje za ovim mladim ljudima. Njihov put ka obiteljskoj sreći i zajedništvu pod okriljem doma pretvorio se u dan tuge i mnogih ovdje prisutnih”.
  komemoracija “U ovom preteškom trenutku ne postoje riječi kojima se može izraziti tuga i bol zbog ugašena četiri života, zbog odlaska četiri mlade osobe pred kojima je bilo toliko planova, izazova i snova. Prevelika je i neizmjerna vaša tuga, ali i tuga nas koji smo s njima koračali tek jedan mali dio njihovih života”, poručila je obiteljima poginulih dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Danijela Petrović.
  “Zadrhtala su naša srca u subotu pred činjenicom da žalosna zemlja opet otvara jamu. Itekako bi svijet trebao zastati pred ovolikom boli, pred neodsanjanim snovima što ih zakloniše tajanstvene magle”, riječi su dekana Filozofskog fakulteta Zorana Tomića.
  domagoj i tena Komemoraciji su nazočili predstavnici svih razina vlasti na čelu s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.
  komem24 Nakon tužne i bolne komemoracije u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače ispred Gradske mrtvačnice kolege, studenti i profesori, građani Mostara uputili su posljednje pozdrave Teni, Domagoju, Vjekoslavu i Antoniji te ih ispratili na posljednji put prema Slavoniji i mjestima njihovih počivališta.
  U 17 sati u crkvi svetih Petra i Pavla u Mostaru bit će služena sveta misa.
  ………..
  Posljednji ispraćaj Tene Vračević bit će sutra (utorak) u 12 sati na mjesnom groblju u Trnavi, a Domagoja Rose u Mrzoviću u 13,30.
  Izraze sućuti obiteljima tragično stradalih slavonskih studenata uputio je i gradonačelnik Zoran Vinković.
  “Duboko me potresla vijest o smrti Tene Vračević, Domagoja Rose, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića i u ovim trenucima teško je izreći sve ono što bi moglo imalo ublažiti Vašu bol zbog gubitka voljenih osoba.
  Nikada nije tako teško kao kada poput plamena svijeće ugasne život voljene osobe. Ali, zemaljski život i vječnost povezani su u jedno i ta vjera daje nam snagu u ovim teškim trenucima. Smognite snagu, pamtite sretne trenutke koje ste zajednički proživjeli i znajte da svi mi s Vama i Vašim obiteljima dijelimo bol i gubitak”, ističe se u izrazima sućuti đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  Foto: Večernji.ba, Stojan Lasić, Radio Herceg Bosne

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog