Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Koloni sjećanja bajkeri, učenici, branitelji….

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata danas u 17 sati počinje obilježavanje 24. obljetnice pada Vukovara – “Vukovar mjesto posebnog pijeteta”.
  U prigodnom programu sudjeluje Muška pjevačka skupina Bećarine, učenici Srednje strukovne škole i Ekonomske škole, a svijeće će zapaliti polaznici Dječjeg vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, a pozvani su i građani.
  Gradonačelnik Zoran Vinković pozvao je građane da u znak sjećanja na žrtve grada heroja Vukovara zapale svijeće na prozorima svojih obiteljskih kuća i stanova.
  “Na taj simboličan način prisjetit ćemo se onih koji su u Vukovaru položili život za sve nas i za našu budućnost u slobodnoj Hrvatskoj”, ističe se u priopćenju gradonačelnika Vinkovića.
  bajkeri 3 Sjećanju na žrtvu Vukoavara i ove su se godine pridružili hrvatski bajkeri svojom karavanom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” koja je u petak krenula s Korčule i Prevlake prema Vukovaru.
  Sudionici karavane oko podne stigli su u Đakovu, a na središnjem trgu ispred katedrale doček su im i ove godine pripremili članovi Moto kluba Đakovo.
  “Ova karavana predstavlja zajedništvo nas bivših branitelja i mladih na putu kroz Hrvatsku, prisjećamo se najboljih hrvatskih sinova koji su dali svoj život da se mi možemo slobodno voziti i uživati na našim motorima. Idemo se pokloniti Domovini i simbolu obrane – Vukovaru”, kaže Đani Radovanović inicijator karavane.
  bajkeri 4 Nakon polaganja vijenca kod spomenika poginulim braniteljima i kratke okrepe hrvatski bajkeri krenuli su prema Vinkovcima, a sutra će sudjelovati u Koloni sjećanja.
  Koloni sjećanja sutra u Vukovaru priključit će se i 37 učenika i 7 profesora Gimnazije Antuna Gustava Matoša, te svojom nazočnošću odati počast svim sudionicima obrane Vukovara-grada simbola hrvatske slobode,
  Sutra u Osnovnoj školi „Ivana Brlić Mažuranić“ u Strizivojni učenici povijesne grupe pod vodstvom nastavnice Zrinke Racić prigodnim će programom obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Učenici će scenskim nastupom uprizoriti događaje iz Vukovarske bolnice 1991. godine koja je u vrijeme najžešćih napada na Vukovar u vrlo teškim uvjetima rada skrbila i pružala medicinsku pomoć za preko 2500 ranjenika. Program će popratiti i učenici Glazbene škole te će odsvirati pjesmu koja je bila svojevrsna himna hrabrih ratnika – Ne dirajte mi ravnicu. Program će obogatili učenici literarne skupine pod vodstvom nastavnice Jasenke Sabljak – Živić sa osvrtom na djelo Siniše Glavaševića, a mladi knjižničari pod vodstvom knjižničarke Ivanke Ratković i likovne skupine pod vodstvom nastavnika Matije Ižakovića sudjelovali su u izradi scene.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog